Haberler

Siirt'te "Tekstil Kent Projesi" İçin Protokol İmzalandı

Siirt'te, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yaptırılan ve bütçesi özel sektör yatırımıyla 10 milyon lirayı bulan "Tekstil Kent Projesi"nin protokolü imzalandı.

Siirt'te, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yaptırılan ve bütçesi özel sektör yatırımıyla 10 milyon lirayı bulan "Tekstil Kent Projesi"nin protokolü imzalandı.

Valilik'te düzenlenen törende konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, projenin geçen yıldan bu yana planlama aşamasında olduğunu belirterek, "Prosedürü tamamlanan proje ile 800 kişiye iş imkanı sağlayabilecek bir altyapı oluşturmaya çalıştık" dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay da her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini dile getirerek, bölgenin kalkınması için kurulan DİKA'nın, sorumlu olduğu illerde yatırım potansiyelini açığa çıkardığını vurguladı.

Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise sorumluluk alanlarındaki illeri gelişmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilebilecek projeler üzerinde durduklarını aktardı.

DİKA Siirt Proje Destek Ofisi Müdürü Ömer Faruk Mergen, ajans tarafından yapılan projenin uygulayıcı ayağının Siirt Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü olduğunu, öngörülen 10 milyon liralık bütçenin 2 milyon lirasının DİKA tarafından karşılanacağını bildirdi.

Uygulamanın, Siirt OSB'de belirlenen parseller üzerinde ortak kullanıma yönelik kapalı alanda yapılacağını ifade eden Mergen, projenin hedef kitlesinin yatırım için hazır olan belli nitelikteki girişimciler olduğunu söyledi.

Protokolün imzalanmasıyla sona eren törene, Siirt OSB Müdürü Bahattin Çelik, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Tutulmaz Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title