Haberler

Siirt'te Suriyeliler İçin Yardım Kampanyası

Siirt'te bir okulda, kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyasında giyim ve ev eşyasından oluşan yardımlar toplandı.

Siirt'te bir okulda, kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyasında giyim ve ev eşyasından oluşan yardımlar toplandı.

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce başlatılan kampanyada toplanan giyim malzemeleri ve çeşitli ev aletleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente sığınan Suriyeli ailelere ulaştırılmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı Siirt Şubesine teslim edildi.

Okul Müdürü İdris Yolbaş, yaptığı açıklamada, kentteki Suriyeli ailelerin yalnız olmadığını göstermek ve onların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Daha önce de "Kitap Kumbarası" projesiyle toplanan kitapları Suriyeli öğrencilere ulaştırdıklarını anımsatan Yolbaş, şöyle konuştu:

"Şimdi de bu öğrencilerle beraber ailelerine de destek olmak amacıyla bir kampanya başlattık. Öğretmen ve öğrencilerimizin desteklediği kampanyayla çeşitli giyim malzemeleri ve ev aletleri topladık. Amacımız, ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve ilimize sığınan Suriyeli kardeşlerimizin kış mevsimi öncesi bir nebze de olsa yardımcı olabilmektir."

Yolbaş, Suriyeli ailelere yönelik başlattıkları çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Zübeyde Hanım Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title