Haberler

Siirt'te Şehit Geçici Köy Korucuları İçin Tören

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçeleri arasındaki kırsal bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucusu Enver Kunduracıoğlu ve Adil Kamel için tören yapıldı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, şehit Kunduracıoğlu ve Kamel'in Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konularak öz geçmişleri okundu.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, hainlere ve onların yurt içindeki destekleyicilerine gerekli cevabı millet ile birlikte vereceklerini söyledi.

"Bugün aziz milletimizin yetiştirdiği kahraman şehitlerimiz Kunduracıoğlu ve Kamel'e son vazifemizi yerine getirmek üzere, yüreklerimizi yaralayan ancak bugün ve gelecek için ders çıkarmamız gerektiğini düşündüğüm üzücü törenlerden birisini icra etmek amacıyla bir araya geldik." diyen Eren, acılarının büyük olduğunu belirtti.

Birlikte omuz omuza teröre karşı mücadele ettikleri korucuları uğurladıklarını dile getiren Eren, şöyle devam etti:

"???Bugüne kadar birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz şehidimizin, aramızdan ayrılması, başta aile fertleri ve sevenleri olmak üzere hepimizi yürekten yaralamıştır. Acımız büyüktür. Şehidimiz üstün cesaret ve görev bilinci içerisinde gözünü kırpmadan hareket ederek vatanı ve milleti uğruna rütbelerin en büyüğünü ve yücesi olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Değerli silah arkadaşlarım, sizlerin de duygularınıza tercüman olarak diyorum ki bizler Türk milletine olan görev ve sorumluluklarımızın bilinci içinde yolumuza devam edecek, dün olduğu gibi bugün de yarın da bu insanlıktan nasibini almamış hainlere ve onların yurt içindeki destekleyicilerine gerekli cevabı, yüce milletimiz ile birlikte vereceğiz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, kederli ve yaslı ailelerine, tüm silah arkadaşlarına, dostlarına ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum."

Kunduracıoğlu ve Kamel'in cenazesi, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan duanın ardından defnedilmek üzere ambulansla yaşadıkları köylere uğurlandı.

Törene katılan yaşlı kadınlar, Türk bayrağı taşıdı.

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan ve beraberindeki komutanlar şehit yakınlarını selamlayıp, onları teselli etti. Korgeneral Kalkan, bazı yaşlı şehit yakınlarının ellerinden öptü.

Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, İl Emniyet Müdür Vekili Tan Sarıboğa, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum amirleri, asker, polis ve şehit yakınları katıldı.

Dün, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda, Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıkmış ve teröristlerin açtığı ateşte geçici köy korucusu Kunduracıoğlu ve Kamel şehit olmuş, geçici köy korucusu Refik Kamel yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Pervari Siirt Eruh PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title