Haberler

Siirt'te Polis Memurunun Şehit Olması

Siirt'te kaçakçılık şüphesiyle durdurulan otomobilden polis ekiplerine açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Bünyamin Torğut'un (30) baba ocağı Elazığ'da hüzün var.

Şehidin Sürsürü Mahallesi Sefil Hoca Sokak'ta bulunan baba evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Şehit polis memuru Torğut'un annesi Ayfer Torğut ve kız kardeşleri haberi duyunca sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, şehidin yakınlarına müdahale etti.

Evin balkonunda asılı bulunan Türk bayrağını tutan anne Torğut, Kürtçe "Oğul oğul, dağ gibi gençtin, muradını alamadın, derdim benim" diye ağıt yaktıktan sonra yere yığıldı.

Evli ve 5 yaşında Ali Turan isminde bir oğlu olan şehit polisin, 4 çocuklu Torğut ailesinin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Baba İhsan Torğut ve bazı yakınlarının Siirt'e gittiği, şehidin naaşının Siirt'teki işlemlerin ardından memleketi Elazığ'a getirileceği belirtildi. Şehit Torğut'un, düzenlenecek cenaze töreninin ardından Baskil ilçesi Düğüntepe köyünde toprağa verileceği bildirildi.

Siirt-Eruh karayolunun 15. kilometresinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine kaçakçılık yaptıkları iddiasıyla durdurulmaya çalışılan otomobilden ateş açılmıştı. Polis ekiplerinin de karşılık verdiği olayda polis memuru Bünyamin Torğut (30) ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Elazığ Siirt Yerel Haberler

title