Haberler

Siirt'te Örgüt Mensupları İçin Oluşturulan Mezarlık

Güneşli köyünde, terör örgütü PKK mensupları için oluşturulmaya çalışıldığı iddia edilen mezarlığa yapılan müdahaleden sonra söz konusu alanda çadır kuruldu.

Güneşli köyünde, terör örgütü PKK mensupları için oluşturulmaya çalışıldığı iddia edilen mezarlığa yapılan müdahaleden sonra söz konusu alanda çadır kuruldu.

Güneşli köyü kırsalında, köy tüzel kişiliğine ait arazi üzerine ihata duvarı çekilmek suretiyle oluşturulmaya çalışıldığı gerekçesiyle Siirt Valiliği kararıyla "3091 Sayılı Taşınmaz Mal Zilyetliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkındaki Kanun" kapsamında müdahalede bulunulan alana Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde çadır kuruldu.

Aralarında Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Barış Anneleri İnisiyatifi'nin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kurulan çadırla ilgili açıklama yapan MEYA-DER Siirt Temsilcisi Nusret Özer, Güneşli köyü mezarlığının yakınında yapımına başlanan mezarlığın müdahale sonucu yıkıldığını ileri sürdü.

Özer, söz konusu mezarlığın köy tüzel kişiliğine ait arazi üzerinde değil 500 yıllık mezarlık arazisi üzerine inşa edileceğini savundu.

Mezarlık tamamlanana kadar kurdukları çadırda nöbet tutacaklarını ifade eden Özer, şöyle dedi:

"Çözüm sürecinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde bu mezarlığa böyle bir saldırıyı yakıştırmıyoruz. Barış sürecinde bu tür olumsuzlukların bir daha yaşanmamasını dileriz. Bu alan tüzel kişiliğe ait değildir. Bu insanlar kendi çocuklarını buraya defnedemeyeceklerse nereye gömecekler? Bu mezarlığın özellikle burada yapılmasının amacı, mezarlığın burada olmasıdır." - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Güneşli Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title