Haberler

Siirt'teki Öğrencilerden Okul ve Kütüphane Projeleri

Güncelleme:

Siirt'te yapılan İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi öncesi aday öğrenciler, 6-7 Ekim'deki izinsiz gösterilerde okulların ve halk kütüphanesinin yakılmasını eleştirdi.

Siirt'te öğrencilerden okul ve kütüphane projeleri- Siirt'te yapılan İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi öncesi aday öğrenciler, 6-7 Ekim'deki izinsiz gösterilerde okulların ve halk kütüphanesinin yakılmasını eleştirdi- Aday öğrencilerden Şehit Davut İlbaş Ortaokulu Okul Meclis Başkanı Güneş: "Onlarca okul yandı, binlerce öğrenci mağdur oldu" Siirt'te, İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi öncesi konuşan aday öğrenciler, 6-7 Ekim'de okulların ve halk kütüphanesinin yakılmasını eleştirdi.Demokrasi, Eğitim ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında, okul meclis başkanlarının katılımıyla Mehmetçik İlkokulunda Merkez İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.Okul meclisi başkanı 59 öğrencinin katıldığı ve 26 adayın yarıştığı seçim öncesi adaylar kürsüye çıkarak projelerini anlattı.Adaylardan Eşref Bitlis Ortaokulu Okul Meclis Başkanı Esra Yolbaş, seçildiği takdirde Siirt'te yakılan Halk Kütüphanesi'ni tekrar şehre kazandıracağını söyledi.Okullarda kütüphanelere kitap toplanması için bölüm oluşturacağı vaadinde bulunan Yoldaş, "Daha sonra buraya gelen kitapları kütüphanemize bağışlayıp öğrencilerimize kazanılmasını sağlayacağım" dedi.Şehit Davut İlbaş İlkokulu Okul Meclis Başkanı Muğdat Akan da yapamayacağı vaatlerde bulunmayacağını ancak seçilirse projeleri arasında "Siirt'in Minik Sesleri" adında şarkı yarışması düzenlemek bulunduğunu belirtti.

"Onlarca okul yandı, binlerce öğrenci mağdur oldu"Okulu yandığı için mağduriyet yaşayan öğrencilerden biri olduğunu ifade eden Şehit Davut İlbaş Ortaokulu Okul Meclis Başkanı Reyhan Güneş ise okulların yakılmasına çok üzüldüğünü dile getirdi.Yakılan okullar nedeniyle binlerce öğrencinin mağdur olduğuna dikkati çeken Güneş, şöyle konuştu: "Söyleyeceklerim sadece ağızdan çıkma sözler olmayacak çünkü yaşadığım çevre bana, buna artık birinin 'yeter' demesini gösteriyor. Siirt'te çıkan olaylarda onlarca okul yandı ve binlerce öğrenci mağdur oldu. En büyük isteğim önce okumak, daha sonra yaşadığım çevreyi yaşanılır hale getirmekti. Bir şekilde okula gidebilirim. Şimdi ikinci hedefim, Siirt'i temsil etmek ve daha iyi yerlere gitmek."Aday konuşmalarının ardından öğrenciler, sandık başına gitti.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Politika Güncel Haberler

title