Haberler

Siirt'te Meyveciliğe Yüzde 75 Hibe Desteği

Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı" kapsamında meyveciliğe yüzde 75 hibe desteği verileceği belirtildi.

Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı" kapsamında meyveciliğe yüzde 75 hibe desteği verileceği belirtildi.

Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat, yaptığı açıklamada,  Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından finanse edilen hibe desteği başvurularının başladığını kaydetti.

Program kapsamında fıstık, nar ve ceviz bahçesinin destekleneceğini belirten Murat, şu bilgileri verdi:

"İlimizde fıstık, nar ve ceviz bahçelerini kurmak isteyen çiftçilerimize yüzde 75 hibe desteği sağlanacak. Bu program için ilimize ayrılan kaynak 2 milyon 500 bin liradır. Hibe  kapsamı fidan temini ve dikimi çevre ihata sisteminin temini ve kurulumu ile bahçe içi sulama sisteminin temini ve montajından oluşacaktır. Başvurular 7 mayısa kadar alınacak."

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title