Haberler

Siirt'te Kültür Sanat

Kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında İstanbul Dünya Tiyatrosu'nun "Özlenen Çanakkale Ruhu" adlı oyunu sahnelendi.

Siirt'te, kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında İstanbul Dünya Tiyatrosu'nun "Özlenen Çanakkale Ruhu" adlı oyunu sahnelendi.

İstanbul Dünya Sahnesi, Cengiz Demir'in yazdığı, Mehmet Sabri Arafatoğlu'nun yönettiği "Özlenen Çanakkale Ruhu" adlı oyunu, Siirt Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda sanatseverlerle buluşturdu.

Zeynep Yılmaz, Cengiz Gül, Mehmet Çiçek, Nurdan Albamya, Hakan Terme, Erkin Halçe, Ali Arslan, Kamil Demir ve Turgay Üzgün rol aldığı oyunun ilgi gördüğünü belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yıl boyunca devam edeceğini bildirdi.

"Özlenen Çanakkale Ruhu" adlı oyunun, günümüzle Çanakkale Savaşı'nın geçtiği dönem arasında bir köprü kurduğunu kaydeden Başaran, Çanakkale Savaşı'nı kazandıran ruhu irdelediğini belirtti.

Oyunu, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Müftüsü Faruk Arvas ve sanatseverler izledi. Oyunun ardından tiyatro sanatçılarına üzerinde "İstanbul Dünya Sahnesi" yazılı battaniye hediye edildi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Cengiz Demir Çanakkale İstanbul Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title