Haberler

Valiyi Konuk Ettikten Sonra Öldürülen Muhtarla İlgili 1 PKK'lı Tutuklandı

Güncelleme:

Siirt'te muhtar Mustafa Turhan'ın vali ve komutanı ağırladıktan sonra öldürülmüş halde bulunmasıyla ilgili terör örgütü PKK/KCK mensubu bir kişi tutuklandı.

Siirt'te 28 Nisan'da Vali Mustafa Tutulmaz, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal'ı köyünde ağırladıktan sonra, ertesi sabah Yokuşbağlar Köyü Yığınlı Mezrası yakınlarında yol kenarında uzun namlulu silahla vuralarak öldürülmüş halde bulunan Bağgöze Köyü Muhtarı ve geçici köy korucusu Mustafa Turhan cinayetiyle ilgili terör örgütü PKK/KCK mensubu bir kişi tutuklandı.

GÜVENLİK VE MOBESE KAMERALARI İNCELENDİ

Alınan bilgiye göre, Mustafa Turhan'ın 29 Nisan'da, Siirt merkeze bağlı Yokuşbağlar köyü Yığınlı mezrasında sabah saatlerinde, yol kenarında park halindeki bir hafif ticari aracın yanında ölü bulunması ve silahla vurulduğunun belirlenmesine ilişkin, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik ve MOBESSE kameraları incelendi.

KİRALIK BİR ARAÇLA TAKİP EDİLMİŞ

Görüntülerde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın köyü ziyaret etmesinin ardından Siirt'e giden ve akşam saatlerinde arkadaşlarıyla kafeden çıkan Turhan'ın kiralık bir araçla takip edildiği tespit edildi.

2 PKK'LININ YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Aracı kiralayan kişinin kimlik bilgileri belirlendi. Şüphelilerin telefon sinyallerinin de, Mustafa Turhan'ın öldürüldüğü bölgeden alınması üzerine, PKK/KCK mensubu 2 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

Zanlılardan Abdülkerim Erdoğan (34), yaptığı telefon görüşmesiyle yerinin belirlenmesi üzerine jandarma ekiplerince kırsalda yakalandı.

Gözaltına alınan Erdoğan, sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Diğer zanlının yakalanmasına çalışılıyor.

PKK TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Aynı zamanda köy koruculuğu da yapan Muhtar Turhan'ın, yaklaşık 4 ay önce terör örgütü PKK tarafından, silahını bırakıp köyü terk etmesi yönünde tehdit edildiği ortaya çıkmış, tehdit olayının güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine çalışma başlatan Jandarmanın, 8 çocuk babası Turhan'a koruma tahsisi için girişimde bulunduğu, Turhan'ın koruma talebinde bulunmadığı ve bu konuda tutanak hazırlandığı belirtilmişti.

Cinayetin aydınlatılması için Jandarma ve Emniyette iki özel ekip kurulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz Siirt Güncel Haberler

500

Yorumlar (70)

Abdurrahman ÇelebimobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar yaz sezonu açılmıştır.Örgüt kurmak isteyenler veya Mafya elamanı arayanlar,Doğu veya Güneydoğu Anadoluda, eleman alım işlemleri başlamıştır.Her ailenin en az 5 çocuğu var, liseyi bitirmiş olup şu an kahvelerde okeye dönüyorlar.Pkk,kck,dhkp vs.herkesin işine yarayacak eleman mevcuttur.Çok iyi molotofta atar,muhtar da öldürür herşey yapar.Bütün büyük PİSLİKLERİ davet ediyoruz.Yatırım bekliyoruz..

3
129
yanıtYanıtla
rednömobilWeb@haberler.com:

bunlarin hepsi duzmeceee.bu isi yapan adam salak mi kendi kimligiyle arac kiralasin.cep telfnuyla rahat rahat konussun.akp operasyonu devam ediyor HDP baraj altinda kalsinda ne olursa olsun.yemezler baska kapiya...

79
13
yanıtYanıtla
bolge halkımobilWeb@haberler.com:

Bu haber spekülatiftir secime endeksli kurgulanmis haberdir öldürülen köyün muhtarı zaten hdpye yakindir ve koruculugu da yine pasif koruculuktur yani eline silah almamistir kendisi yine aynı sekilde muhtarı oldugu koyden hdp ezici çoğunlukla oy almıştır böyle planlı eylemler ancak devlet icine yerlesmis kirli odaklarin isi olur pkknin bunda çıkarı ne olabir ancak bu haberle halki etkileyenlerin çıkarı olur ancak

66
17
yanıtYanıtla
mardin batmanmobilWeb@haberler.com:

Allah rahmet eylesin bir muhtar gider bin muhtar gelir bölgeyi karıştıran slho kuklası şunu iyi bilmelidirki ölümün obur yanı var adam senin gibi dusunmuyor diye olduruldu siz asla biz kurtleri temsil edemesiniz bizi temsil eden sayin recep tayyip erdogandir allah slhoyu muwafak etmesin insallah o muhtarin aylesinin yasadiklarini slhoda yasasin ki anlasin

25
41
yanıtYanıtla
bozokmobilWeb@haberler.com:

Serefsiz pkklilar

33
28
yanıtYanıtla
QQ:

KENDİ IRKINI KATLEDENLERDEN KİMSEYE HAYIR YOKTUR.

31
28
yanıtYanıtla
hevalmobilWeb@haberler.com:

Buda bingölde emniyet müdürüne saldırı düzenleyenlerin cezası kesildi gibi olmasın sonra... sahi onu da açıklayacaktınız ne oldu... en son yandaşa sızan balistik raporlarında öldürülenlerin emniyet müdürüne saldıranlar olmadığı ortaya çıkmıştı...

52
4
yanıtYanıtla
HDPMobil-IOS:

ANCA yalan haber yapın

43
12
yanıtYanıtla
Hak hukuk adalet pkk ile gelecekmobilWeb@haberler.com:

Oylar hdpye

8
47
yanıtYanıtla
mardinlimobilWeb@haberler.com:

Bazı angutlar diyorki neden kürtler pkk ye destek veriyor la sizin devletiniz onlarla baş edmyor biz nasıl edek bizi canimizlla malimizla tehid ediyorlar.

21
31
yanıtYanıtla
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title