Haberler

Siirt'te Karakol Eylemcileri Askerle Çatıştı

Güncelleme:

HDP ve BDP'nin HES ve karakol yapımlarına karşı başlattığı eylem için çadırda kalan göstericiler baraj şantiyesine yürümek isteyince ortalık karıştı.

Siirt'in Şirvan İlçesi'nde HDP ve BDP'nin, bölgede HES ve karakol yapımlarına karşı başlattığı eylem için çadırda bulunan göstericiler baraj şantiyesine yürümek isteyince, önlem alan güvenlik güçleri ile çatıştı. Havai fişek ve taş atan göstericilere askerler biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Çatışma, eylemcilerin çadıra geri dönmesi ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın gelmesiyle sona erdi.

ÇATIŞMA 40 DAKİKA SÜRDÜ

Şirvan İlçesi Nergiziye Köyü yakınlarında 18 gündür kurdukları çadırlarda, bölgede yapımı süren HES ve karakollara karşı eylem yapan HDP ve DBP'liler, dün gece Şirvan baraj şantiyesine yürüdü. Burada açıklama yapan eylemciler daha sonra protesto amaçlı havai fişekler attı. Şantiye'de bulunan güvenlik güçlerinin eylemcilere müdahale etmesi üzerine çatışma çıktı. Biber gazı, gaz bombaları ve taşların kullanıldığı çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü. Siirt'ten takviye getirilen TOMA ve zırhlı araçların da kullanıldığı çatışma, eylemcilerin çadıra dönmesi ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın çadırların bulunduğu alana gelmesi ile sona erdi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ZİYARET

Müdahale sırasında atılan gaz bombası fişeklerinin eylemin yapıldığı çadırlara kadar geldiği görülürken, gazdan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Eylemciler çadırda oturmayı sürdürürken, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan eylemcileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncer Bakırhan Şirvan Siirt HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (4)

akın daş:

ulan ne utanmaz arsız insanlarsınız.Ekmeğini yediğiniz devlete ve millete nasıl isyan ediyorsunuz. sizi bir gün ülke dışına gönderseler açılktan geberip gidersiniz.çünkü helal kazanıp yiyemezsiniz.şımarmayın belanızı birgün bulursunuz.

17
1
yanıtYanıtla
fat pizza:

kurtlere karakol degil akil lazim

6
5
yanıtYanıtla
BOLULU cCc:

işleri güçleri ülkeyi karıştırmak amaçları bu asıl faşistler bakın görün..

5
3
yanıtYanıtla
koca usta:

ORADA GÖREV YAPAN CANIM ASKER KARDEŞLERİM KÜRT BÖLÜCÜLERLE ÇATIŞIYORSUNUZ DİYE BİRİLERİ SİZE KIZMASIN MALUM ONLARARIN BU DÖNEM DOKUNULMAZLIĞI VAR

3
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title