Haberler

Siirt'te Kar Yağışına Bağlı 40 Kaza, Karlıova'da Ise Eksi 30 Derecede Yaşam Mücadelesi 1-

Siirt merkez ve Bingöl'ün Karlıova İlçesinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk hayatı felç etti.

Siirt merkez ve Bingöl'ün Karlıova İlçesinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk hayatı felç etti. Siirt'te sabaha doğru başlayan kar yağışı okula giden öğrencileri ve araçlarıyla şe giden vatandaşları olumsuz etiklerken, 40'a yakın maddi hasarlı kaza meydana geldi. Karlıova İlçesi'nde ise, gece hava sıcaklığı eksi 30'a düşerken, motorları donan araçlar ise sabah çalışmadı. Bölgede etkili olan kar ve soğuk hava bazı kentlerde yaşamı olumsuz etkiledi. Siirt'te etkili olan kar yağışı nedeniyle sabah erken saatlerde okula giden öğrenciler ile araçlarıyla işe giden vatandaşlara büyük sıkıntı yaşattı. Bir çok öğrenci kayarak yere düşürken, onlarca araç da buzlanma nedeniyle hareket edemez hale geldi. Kent merkezinde buzlanma nedeniyle yaklaşık 40 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Şimdiye kadar meydana gelen kazalarda, 16 kişi ambulansla Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kalıdırılırken, bunlardan 6'sının yatarak tedavi gördüğü, 3 kişinin ise kol veya bacaklarında kırık olduğu belirtildi. Okula giden öğrenciler de aşırı buzlanma nedeniyle zaman zaman büyük tehlike atlattığı görüldü. Sabah erken saatlerde çocuklarını okula götürürken büyük zorluklar çektiklerini belirten veliler, meydana gelen buzlanma karşısında belediye ekiplerinin yeterli çalışma yapmamasından yakındı. Kooperatif Mahallesi'nde zincirleme trafik kazası meydana gelirken, sürücüler yolların geceden tuzlanmamasına tepki gösterdi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ise kar kalınlığının 2 metreye çıkarken, hava sıcaklığı gece eksi 30'a kadar düştü. Evleri kara gömülen vatandaşlar, pencere ve kapılarının önüne küreklerle uzun süren çalışmalarla ancak açabildi. Dondurucu soğuklar nedeniyle ilçe merkezindeki onlarca araç, otomatik sistemleri ve motorları donduğu için marş basmadı. Aracı çalışan vatandaşlar ise buzlanma nedeniyle yolda araç kullanmakta oldukça zorlandıkları görüldü. Soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Karlıova-Erzurum ve Karlıova Bingöl karayolunda aşırı buzlanma nedeniyle araçların zincirli geçişine izin verilirken, kontrollü seyreden araçların kayma riskine karşı çok yavaş ilerlediği görüldü. İlçe merkezinde aşırı soğuk ve don olayı nedeniyle bir çok evde içme suyu şebekesi dondu. Daha önce yaşanan fırtına ve tipi nedeniyle ilçe merkezinde mahsur kalan araç sürücüleri de karayollarının yeterli çalışmadığından yakındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karlıova Bingöl Siirt 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title