Haberler

Siirt'te "Kadın Cinayetleri ve İntihar Vakaları" Paneli

Siirt Baro Başkanlığınca "Kadın Cinayetleri ve İntihar Vakaları" konulu panel düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen panelin açılışında konuşan Baro Başkanı Cemal Acar, kadın cinayetleri ve intiharlar konusunda kentte böyle bir panelin yapılmasının gerekli olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Panelistlerden İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neylan Ziyalar'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, şiddetle başa çıkma ve şiddetin insan üzerindeki etkileri konusu ele alındı.

Şiddetin en vahim sonucunun ölüm olmadığını ifade eden Ziyalar, "Ölümden daha kötüsü şiddetin kendinden yeni bir şiddeti doğurmasıdır. Şiddet özellikle evde sorunun çözümü olarak öğretilir duruma gelmiştir" dedi.

Sosyolog Aysel Sarıpınar ise intihar girişimlerinin ve ölümle sonuçlanan intihar vakalarının bilimsel verilerini anlatarak, intiharın hiçbir dinde hoş karşılanmadığını ifade etti.

İntihar vakalarının, toplumsal baskı, geçim sıkıntısı ve hastalık gibi çeşitli sebeplerden kaynaklandığını bildiren Sarıpınar, çoğunlukla bekar veya eşinden boşanmış yalnız yaşayan erkeklerin intihar ettiğini belirtti.

Sosyal Hizmet Uzmanı Aziz İnan da kadına yönelik şiddet haberlerinin basında veriliş şeklinin yanlış olduğunu dile getirerek, kadına şiddet konusunda gerekli yasaların çıkartıldığını anımsattı.

Şiddeti önlemek amacıyla 70 bin polis, 65 bin sağlık görevlisi ve yüzlerce yargı mensubu görevlendirildiğini kaydeden İnan, "Kadınlar öldürülmeden önce devlet harekete geçmeli. Bu konuda sadece devletin gayretleri yetmez. Vatandaş olarak bu soruna karşı duyarlı davranarak, çevremizi aydınlatmalıyız" diye konuştu.

Panele Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Müftü Faruk Arvas, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve avukatlar katıldı. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Üniversitesi Neylan Ziyalar Cemal Acar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title