Haberler

Siirt'te İnşaat İşçileri Ramazanda Gece Çalışıyor

Siirt'te inşaat işçileri, ramazanda oruç tutabilmek için gece çalışıyorlar.

Siirt'te inşaat işçileri, ramazanda oruç tutabilmek için gece çalışıyorlar.

Ramazanın sıcak ve uzun yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle iftardan sonra çalışmaya başlayan işçiler, sahura kadar mesai yapıyor.

İnşaat ustası Nusret Gergef, yaptığı açıklamada, oruçlu iken sıcak hava çalışmanın çok zor olduğunu söyledi.

Gerger, geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduklarını belirterek, "Ramazan'da oruçlu olduğumuzdan ve sıcaklıkların yükselmesinden dolayı mesai saatlerimizde değişikliğe gittik. Gündüz çalışamadığımız için iftarımızı açar açmaz arkadaşlarımızla birlikte inşaata gelerek sahur saatine kadar çalışıyoruz. Başka bir geçim kaynağımız olmadığı için ramazanda da çalışmak zorunda kalıyoruz" dedi.

İşçi Beşir Genç de gece çalışarak hem oruç ibadetlerini yerine getirdiklerini hemde çocuklarının nafakasını kazanmaya devam ettiklerini belirtti.

Genç, şunları kaydetti:

"Oruç ibadetimizi aksatmamak adına gündüzleri inşaat işlerine ara verdik. Mesaimize iftar ve sahur arasında devam ediyoruz. Evde benden ekmek bekleyen 4 kişi var. Onların geçimini sağlamak için ramazanda da işlerimizi sürdürüyoruz. Gündüz yapamadığımız işlerimizi, iftar ve sahur arasında yaparak hem ibadetimiz aksatmıyoruz hemde eve ekmek götürüyoruz."

İşçi Hüsnü Aydan ise 6 yıldır inşaat işlerinde çalıştığını belirterek, oruç tutabilmek için gece mesaisine başladıklarını kaydetti

Kaynak: AA / Yerel

Gerger Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title