Haberler

Siirt'te Hdp'nin Seçim Kutlamaları

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) genel seçimlerde barajı geçmesinin ardından Siirt’te kutlama programı düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) genel seçimlerde barajı geçmesinin ardından Siirt'te kutlama programı düzenlendi.

HDP Siirt il örgütü tarafından Eruh yolu Nevruz alanında düzenlenen etkinliklere HDP Siirt Belediye Eşbaşkanları Tuncer Bakırhan ile Belkıza Beştaş Epözdemir, HDP'den milletvekili seçilen Kadri Yıldırım, Hatice Seviptekin, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, kutlamada yaptığı konuşmada, Kürt halkının 40 yıl önce başlattığı özgürlük, eşitlik ve demokrasi yürüyüşünün 7 Haziranda 2015'te büyüyerek devam ettiğini ifade etti. Bakırhan, "40 yıl önce büyük bedeller ile halkın ektiği tohumlar bu Türkiye'ye barış, özgürlük ve demokrasi getirmek için Türkiye halkları ile birlikte devam adımlarlar ile yürümeye devam ediyor. Verilen mücadelenin meyveleri olarak Pazar günü yapılan seçimlerde Siirt'te halkımız tarafından seçilen 2 milletvekilimizi parlamentoya gönderiyoruz. Önümüze konulan barajları Türkiye halkları olarak yıktık. Bu günden sonra vereceğimiz güçlü demokratik mücadele ile cezaevlerinde bulunan tutsak yoldaşlarımızın özgürlüklerine kavuşması için konulan kapıları da yıkarak tutsakların özgürlüklerini de sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde Türkiye halkları olarak daha büyük bir dayanışma ve kenetlenme örneği göstererek, dağda bulunan gençlerimizin demokratik yaşama katılması için mücadelemize devam edip bunun önündeki yasal engelleri de kaldırarak Türkiye de özgür, eşit, demokratik ve barış içinde tüm halkların, inançların ve kültürlerin barış içinde yaşamasını sağlayacağız" dedi.

Etkinlik daha sonra HDP Siirt milletvekilleri Hatice Seviptekin ve Kadri Yıldırım'ın yaptıkları teşekkür konuşmaları ardından devam etti.

Öte yandan kutlamaları bahane eden bazı göstericiler ara sokaklarda havaya silah sıktı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Tuncer Bakırhan Türkiye Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title