Haberler

Siirt'te Hakim ve Savcılara Veda İftarı

Adalet Bakanlığı 2016 yılı kararnamesi ile Siirt'ten ayrılacak olan hakim ve savcılar için iftar programı düzenlendi.

Adalet Bakanlığı 2016 yılı kararnamesi ile Siirt'ten ayrılacak olan hakim ve savcılar için iftar programı düzenlendi.

Kentte bulunan bir otelde gerçekleşen iftar programına katılan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada, bugünün adli teşkilatları açısından önemli olduğu kadar, aynı zamanda illeri açısından da önemi olduğunu söyledi.

Adliye teşkilatının üst yönetiminin bu tayinle buradan ayrılacaklarını ifade eden Vali Tutulmaz, hepsinin gayesinin Siirt'e ve Siirtli'ye hizmet olduğunu belirtti.

İlde huzurun sağlanmasında adli teşkilatının da önemli bir katkısı olduğunu kaydeden Tutulmaz, şunları söyledi:

"Bundan dolayı da adli teşkilatının katkı sağlayan değerli hakimlerimize, savcılarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Değerli hakim ve savcılarımız, bugün itibari ile yeni bir hayata adım atıyorlar. Yurdumuzun farklı yerlerinde hizmet edecekler. Kendilerine bundan sonraki hizmet ettikleri alanlarda başarılar diliyorum. Kendilerine ve ailelerine sağlık ve huzur diliyorum. Yeni gelecek olan hakim ve savcılarımızın da ilimize katkı sağlamalarını temenni ediyorum."

Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağcakale ise, 2014 yılı yaz kararnamesi ile atanmış olduğu Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı görevi 2016 yaz kararnamesi ile son bulduğunu kaydetti.

Şu an itibari ile yeni bir Cumhuriyet Başsavcılığına atanmış bulunduğunu dile getiren Ağcakale, söyle konuştu:

"2 yıllık süre zarfında Siirt ilinde büyük sıkıntılarla karşılaştık. Bu sadece Siirt'e has bir durum değil, bütün bölgeyi kapsayacak aslında. Bütün Türkiye'yi kapsayacak bir sorundur. Biz, emniyet güçlerimizin yeri geldiğinde bedeniyle siper aldığı durumları bir de adliye mensupları olarak hukuk çerçevesinde terörle mücadele konusunda kendilerini destekledik. Siirt'in ve çevrede bazı illerin terör sürecinde en az hasar görecek şekilde atlatılmasında elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi düşünüyoruz. Bu konuda adliyede çalışan personelimizin de aynı cezaevlerimizde çalışan müdürlerimizin ve personellerimizin büyük katkıları olduğunu düşünüyoruz. Ben, herkesi sevgiyle selamlıyorum, herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum, görüşmek üzere, elveda."

Yapılan konuşmaların ardından, hakim ve savcılara plaket verildi.

Programa, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Selim Karakusu, İdari Mahkeme Başkanı Mubin Emirmahmutoğlu, Siirt Barosu Başkanı Mehmet Cemal Acar, çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz Adalet Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title