Haberler

Siirt'te Gençlere Ücretsiz 'Osmanlı Türkçesi' Kursu Verilecek

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, 15 yaş üstü gençlere yönelik ücretsiz ‘Osmanlı Türkçesi’ kursu verileceğini söyledi.

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, 15 yaş üstü gençlere yönelik ücretsiz 'Osmanlı Türkçesi' kursu verileceğini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Olgaç, Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nde ücretsiz olarak verilecek olan kursa en az 20 kişilik bir katılımın olmasını beklediklerini söyledi. Olgaç, "Siirt'te Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hayrat Vakfı işbirliği çerçevesinde Osmanlıca Türkçesi kursu açılacak. Milli kültürümüzün en önemli kaynaklarını teşkil eden Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatımıza kazandıracak gençlerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Kurs 15 yaş üsttü gençleri kapsıyor. Ancak talep gelmesi durumunda 15 yaş üstü tüm bireyler kurstan istifade edebilir. Ayrıca, kursu tamamlayanlara katılım belgesi verilecek" dedi.

Olgaç, müracaat etmek isteyenlerin, Gençlik Merkezi Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title