Haberler

Siirt'te Fetö'den 10 Polis Tutuklandı

DARBE girişimiyle ilgili Siirt'te devam eden FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorguları tamamlanan, 20 emniyet mensubundan 10'u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

DARBE girişimiyle ilgili Siirt'te devam eden FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorguları tamamlanan, 20 emniyet mensubundan 10'u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Siirt'te başlatılan ve halen devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 polis, Siirt Adliyesi'ne sevkedildi. Savcılıkta verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 20 polisten 10'u tutuklanırken, 10'u ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Konu ile ilgili Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "15 Temmuz günü FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi ile ilgili olarak ilimizde devam eden soruşturma kapsamında; Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararına istinaden '3713 sayılı TMK, 5237 sayılı TCK madde 314/2 terör örgütüne üye olmak, madde 220 suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında madde 158/1-a dini inanç ve duyguları istismar edilmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet etmek' suçlarıyla ilgili olarak yakalanarak gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen, içerisinde daha önce emniyetin istihbarat, terör, kaçakçılık, asayiş gibi kritik birimlerinde görev yapmış görevlilerinde bulunduğu bir 2'nci sınıf emniyet müdürü, bir 3'üncü sınıf emniyet müdürü, 4 komiser yardımcısı ve 14 polis memuru çıkarılmış oldukları mahkeme neticesinde; O.U., R.E., K.M., M.S.A., H.A., H.T., H.Y., H.B., U.B., Ü.Y isimli 10 şahıs tutuklandı. S.B., İ.B., G.K., M.D., Ü.İ., Ş.U., A.A., F.A., U.Y., Y.İ., isimli 10 şahıs hakkında ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Siirt Emniyet Müdürlüğü olarak, FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimi ile ilgili gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler ile ilgili hazırlanan tablo ekte belirtilmiştir. Mücadelemizde bizlere yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımızın 155'i veya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze ait (0484) 223 22 82 - 223 54 36 nolu telefonları aramaları büyük önem arz etmektedir. Siirt İl Emniyet Müdürlüğü olarak mücadelemiz aralıksız devam etmektedir" denildi. - Siirt

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title