Haberler

Siirt'te, 'Evet' Kampanyası Yürüten Ak Partili Kadınlara Taşlı Saldırı

Siirt'te, 'Evet' kampanyası yürüten AK Partili kadınlara taşlı saldırıAK Parti Siirt Kadın Kolları üyesi 15 kadın, Barış Mahallesi'nde yürüttükleri referandum çalışması sırasında taşlı saldırıya uğradı.

Siirt'te, 'Evet' kampanyası yürüten AK Partili kadınlara taşlı saldırı

Ak Parti Siirt Kadın Kolları üyesi 15 kadın, Barış Mahallesi'nde yürüttükleri referandum çalışması sırasında taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir kadın kaşına, bir kadın da omuzuna isabet eden taşlarla yaralandı.

Ak Parti Siirt Kadın Kolları üyesi 15 kadın Barış Mahallesi'nde halk oylaması çalışması yaptıkları esnada, mahallede bulunan çocuk ve kadınların tepkileriyle karşılaştı. Mahallelilerin, AK Partili kadınlara sözlü tepkileri kısa süre sonra taşlı saldırıya dönüştü. Çocuk ve kadınların taşlı saldırısında, AK Partili kadınlardan Suzan Siper, göz bölgesine isabet eden bir taşla, Kübra Başkur ise omuzuna isabet eden bir taşla yaralandı.

Barış Mahallesi'nde refarandum çalışmaları yaptıkları esnada daha mahalleliler tarafından çalışmlarının 5 kez engellendiğini belirten AK Parti Siirt Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, saldırıda çocukların kullanıldıklarını söyledi. Saldırıdan dolayı suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Temiz, "Bu saldırıları kınıyoruz. Bizler tekrar Barış Mahallesi'nde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kızlarımızdan biri neredeyse gözünü kaybedecekti. Emniyet güçlerimiz buraya gelerek, TOMA'lar ile müdahale edecekti ancak biz izin vermedik. Buna rağmen bize saldırılara devam ediyorlar, tam 5 kez çeşitli yerlerde saldırılara uğradık" diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, saldırı ile ilgili şikayetçi olurken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title