Haberler

Siirt'te, Dijital Hastaneye Geçiliyor

Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu dijital hastane uygulamasına Siirt'te de geçiliyor.

Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu dijital hastane uygulamasına Siirt'te de geçiliyor.

Siirt'te pilot hastane olarak Kurtalan Devlet Hastanesi olarak belirlendi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Fikret Can, Kurtalan Devlet Hastanesi'ne giderek Başhekim Uzman Dr. Bülent Çelepkulu ve diğer yetkililerle bir toplantı yaptı.

Dr. Can, yaptığı açıklamada, sağlık alanında kırtasiyeciliği önlemeyi ve kağıt harcamasını önleyerek ağaçları korumayı amaçlayan projenin ilk olarak il genelinde Kurtalan Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlanacağını belirtti.

Can, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığının bu projesi ile hastalar, kendi verilerine ulaşabilecekler. Artık hastanede kağıt kullanılmayacak. Her yıl tonlarca kağıt israfının önüne geçilecek. Bir Kurtalan Devlet Hastanesindeki kağıt israfını önleyerek her yıl bir koruyu koruyacağız. Bu sistemde her hastanın başında bir dokunmatik  ekran bir bilgisayar olacak. Hastayla ilgili bütün veriler teşhis ve tahliller, tedaviler burada yer alacak. Ayrıca, hekim ve hemşirelerde de bir tablet olacak. Hekimler ve hemşireler  verdikleri ilaçları ve tedavileri bu tabletler aracılığıyla bilgisayara kaydedecekler."

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Can, Kurtalan'da yapılacak çalışmanın sonucuna göre projenin Siirt'teki diğer devlet hastanelerinde uygulamaya konulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Kurtalan Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title