Haberler

Siirt'te Charlie Hebdo Dergisi Protesto Edildi

Siirt'te, Hz. Peygambere (s.a.v.) hakaret içeren karikatürleri yayımlayan Fransa'nın Paris merkezli Charlie Hebdo dergisi protesto edildi.

Siirt'te çeşitli sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde, AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili ve halkın katılımıyla Güres Caddesi'nde bir araya gelen kalabalık grup, dövizler taşıyıp tekbir getirdi. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Siirt Şubesi yöneticisi Sedat Serin, Peygamber Efendimize yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, İslam dininin şiddet ve terör içermeyip, hoşgörü ve sabır dini olduğunu deklare etmek için burada toplandıklarını söyledi. İfade ve basın özgürlüğü adı altında başkalarının değerlerine saldırmanın kimsenin hakkı olmadığını belirten Serin, saygı ve anlayış hukukunun sınırlarını hadsizce aşıp dünyada milyonlarca tebası bulunan İslam dininin sembolü Allah'ın Resulü Peygamber Efendimize hakaret etme cüretinde bulunan Charlie Hebdo dergisinin bu hakaretinin masumca kullanılmış bir ifade özgürlüğü hakkı olmadığını söyledi. Serin, "İslamofobiyi tetiklemeye çalışan ve yeni bir 11 Eylül filminin icrası için hazırlanmış bir senaryodan başka bir şey değil. Bu senaryo ismi mezkur dergi gibi neye hizmet ettiği muamma olan bir kuruluşun ve dinimizin çeşitli kamuflelerle başkalarına farklı anlatmaya çalışan bir takım grupların alet olması bir derece anlaşılabilir değil. Lakin yüzde 95'i Müslüman olan hiç çekinmeden 'anam babam sana feda olsun' diyen ve Resulullah'ın ismi için canını göz kırpmadan verebilecek milyonlarca insanın yaşadığı, ülkemizden bazı yayın gruplarının bu densiz, fütursuz ve alçakça olan harekete destekleri anlayış sınırlarını zorlayan bir niteliktedir. İslam dünyasının her türlü zulme reva gören bu senaristlerin ve onların hizmetçisi olan söz konusu yayın organları şunu iyi bilmeli ki; İslam onların anlattığı gibi terör dini değil. Hoşgörünün, kardeşliğin dinidir" şeklinde konuştu.

Avrupa'da yükselen bir ırkçılık olduğunu belirten AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ise, Fransa'da bir derginin yıllarca İslam'a dil uzattığını dile getirerek, Avrupa'da yükselen ırkçılığa karşı Avrupa halkı ve liderlerinin bunu görüp tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Demirkıran "Müslümanlar, bir derginin Peygamberimize yönelik hakaretlerini kabul etmesi mümkün değil. Hatta tüm Müslümanların buna ciddi bir tavır koyup lanetlemesi gerekir. Ancak bunu yaparken karşılığı bir terör olayı olmaması gerekir" dedi.

Vatandaşların sık sık slogan attığı protesto eylemi, Siirt İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (SİMYADER) Başkanı Necmettin Çiçek'in dua okumasının ardından sona erdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Güres Caddesi'nde toplanan grup daha sonra sessizce dağıldı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

charlie hebdo fransa siirt Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Suna Dindar, Guney AfrikaMobil-IOS:

Helal Olsun Siirt'liler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title