Haberler

Şehit Babası Cenazede Haykırdı: Kürt Oğlu Kürdüm Ama Müslümanım

Güncelleme:

Siirt'te kaçakçılarla çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Bünyamin Torğut toprağa verildi. Torğut'un babası cenaze töreninde "Kürt oğlu Kürdüm ama Müslüman'ım" dedi.

Siirt ile Eruh İlçesi'nde kaçakçıları durdurmak isterken çıkan çatışmada şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Bünyamin Torğut memleketinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin babası Mehmet İhsan Torğut, "Kürt oğlu Kürdüm ama Müslüman'ım ve Amerika ve İsrail yandaşı değilim onlara hizmetkarlık yapmıyoruz." açıklamasını yaptı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Siirt ile Eruh ilçesi karayolu üzerinde polisin kaçakçılık yaptıkları gerekçesiyle durdurmaya çalışması sırasında otomobilden açılan ateş sonucu polis memuru 29 yaşındaki Bünyamin Torğut'un şehit olduğu olayın ardından geniş çaplı operasyon düzenlendi.

4 ŞÜPHELİ KISA SÜREDE YAKALANDI

Operasyonda saldırıyı gerçekleştirdikleri belirtilen 47 yaşındaki Tacettin Ö. ile oğlu 24 yaşındaki Mazlum Ö. kaçtıkları Batman'da, iki kişinin Batman'a gitmesine yardım ettikleri gerekçesiyle 45 yaşındaki Mehmet Ali O. ile Hakkı O. da Siirt'te yakalandı.

Saldırganların ateş açtığı araçta ölü olarak bulunan Şerafettin Ö.'nün cesedi ise otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki soruşturması sürüyor.

ŞEHİT POLİS İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Şehit polis memuru Bünyamin Torğut için, Siirt Valiliği önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, şehit polis Bünyamin Torğut'un babası Mehmet İhsan Torğut, eşi Fatma Torğut, oğlu Ali Turan Torğut ile şehidin meslektaşları katıldı.

ŞEHİT BABASINDAN SERT TEPKİ

Şehit polisin babası Mehmet İhsan Torğut, Vali Mustafa Tutulmaz'ın tören alanına geldiği sırada oturduğu sandalyeden kalkarak, gazetecilere açıklama yaptı. Kendisinin de ana dilinin Kürtçe olduğunu söyleyen Mehmet İhsan Torğut, saldırganlara sert tepki gösterdi.

"KÜRT OĞLU KÜRDÜM AMA MÜSLÜMANIM"

Torğut, "Bir Bünyamin gitti bin Bünyamin bu vatana hizmet eder. Bünyamin'ler ölmez onlar da birer Bünyamin'dir. Bünyamin'ler ölmez buradakilerin de birer Bünyamin olduğunu unutmasınlar. Bakın benim de ana dilim Kürtçe'dir, Kürt oğlu Kürdüm ama Müslüman'ım ve Amerika ve İsrail yandaşı değilim onlara hizmetkarlık yapmıyoruz. Bir tek bayrak ay yıldızdır, bir tek Allah, bir tek din, Kur'an bir tek peygamber Resulallah, onların dışında hizmetkar değiliz. Bünyamin'ler gider Bünyamin'ler gelir vatan sağ olsun bunu da iftiharla söylüyorum. Sakın gevşeklik gösterip bu ülkenin vatanına hizmet eden gençlerin bu duruma düşmesine müsaade etmeyiniz. Sizden tek ricam budur." dedi.

ŞEHİT EŞİ OĞLUNA SARILARAK TESELLİ BULDU

Şehit polisin öğretmen eşi Fatma Torğut oğlu 5 yaşındaki Ali Turan'a sarılarak gözyaşları dökerken, güçlükle sakinleştirildi.

"CİVANMERTLİĞİYLE TANINAN BİR KARDEŞİMİZDİ"

Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, üzücü bir olay için burada toplandıklarını belirterek, "Kendi şubesinde de civanmertliğiyle hevesiyle heyecanıyla ve görev perverliğiyle tanınan bir kardeşimiz bir hain elin saldırısına uğradı. Bu hain eller 10 ise biz yüzüz, biniz. Merhum polisimizin babasının da söylediği gibi biz bir Bünyamin kaybederiz, malumunuz bu kaybetmek değildir. Peygamberlik mertebesinden sonra en üst mertebeye ulaştı. Onun da mutluluğu içerisindeyiz, herkese nasip olacak bir şey değildir. Binlercesi peşinden buralarda bekliyor görüyorsunuz. Bunlarla ilgili kimin ne kadar hain planı varsa onları kıracak, bükecek sapasağlam bir devlet var burada, hepimiz buradayız." dedi.

Emniyet Müdürü Özkan'ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Faruk Arvas dua okudu. Okunan duaların ardından şehit polisin cenazesi memleketi Elazığ'a uğurlandı.

BABAEVİNDE KÜRTÇE AĞITLAR

Polis memuru Bünyamin Torğut'un şehit olduğu haberinin ulaştığı Elazığ'daki baba evinde büyük üzüntü yarattı. Baba Mehmet İhsan Torğut, oğlunun törenine katılmak üzere Siirt'e giderken, evlerine Türk bayrakları asıldı. Elazığ Sürsürü Mahallesi Sefil Hoca Sokak üzerindeki Gül Sitesi'nde oturan Torğut ailesinin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Bir ambulans ise evin önünde hazır bekletildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mehmet İhsan İsrail Siirt Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title