Haberler

Siirt'te Bulunan Çakal Yavrusu Koruma Altına Alındı

Güncelleme:

Siirt'in Gökçebağ beldesinde bir vatandaşın evine girerken yakalanan çakal yavrusu, koruma altına alındı.

Siirt'in Gökçebağ beldesinde bir vatandaşın evine girerken yakalanan çakal yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Siirt- Eruh karayolu Botan Çayı bölgesinden Gökçebağ beldesine geldiği belirtilen çakal yavrusu bir vatandaşın evine girerken bulundu. Annesi tarafından terk edilen çakal yavrusunun muhtemelen aç kaldığı için yerleşim birimine geldiğini belirten Siirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Gül, hayvanı yaklaşık bir haftadır beslediğini söyledi. Gül, "Vatandaşların haber vermesiyle Gökçebağ beldesine giderek çakal yavrusunu aldık. Tedavisini yaptığım çakal yavrusunu bir haftadır elimle besliyorum. Yetişkin çakal çok tehlikeli bir hayvandır. Aç kaldıklarında insanlara bile saldırabiliyorlar. Çakallar keklik ve tavşanların yanı sıra yumurtaları da çok sever. Ancak bu yavru olduğu için pek de ısırgan değil. Bu annesinden ayrılarak yerleşim alanına gelmiş" dedi.

Çakal yavrusunu teslim alan Doğa Korumu ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, bulunan çakal yavrusunun Siirt'ten Şanlıurfa Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderileceğini, burada tedavisi yapıldıktan sonra da doğaya salınacağını söyledi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Botan Çayı Gökçebağ Siirt Eruh Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title