Haberler

Siirt'te, Arıcılara Yüzde 70 Hibe Desteği

Siirt Valiliğince, bal ve arı ürünleri üretimini arttırmak amacıyla arıcılara, boş kovan ve arıcı barınağı için yüzde 70 hibe desteği verileceği bildirildi.

Siirt Valiliğince, bal ve arı ürünleri üretimini arttırmak amacıyla arıcılara, boş kovan ve arıcı barınağı için yüzde 70 hibe desteği verileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı uygulama desteği ile Diyarbakır, Batman, Siirt Kalkınma Projesi'nin 2015 yılı Siirt ili hibe programına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğünce yürütülen Diyarbakır, Batman ve Siirt Kalkınma Projesi kapsamında 24 Kasım 2014-10 Aralık 2015 tarihleri arasında hibe ilanına çıkıldığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu hibe ilanı ile 109 adet başvuru kabul edilmiş olup kabul edilen proje sahipleri ile sözleşme imzalanmıştır. Proje kapsamında arıcılarımıza boş kovan ve arıcı barınağı konularında yüzde 70 hibe desteği verilmiştir. Proje ile toplam 71 adet arıcı barınağı ile 2 bin 625 adet boş kovan dağıtımı yapılmıştır. Kabul edilen projelerin toplam bedeli 582 bin 325 Lira olup, dağıtılan hibe miktarı ise 407 bin 627 liradır."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title