Haberler

Siirt-Sakarya Gönül Köprüsü" Projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Ramazanı da bayramı da üzüntülü geçirdik, buruk geçirdik.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Ramazanı da bayramı da üzüntülü geçirdik, buruk geçirdik. Neden; maalesef yalnız ülkemizde değil, bölgemizde ve İslam coğrafyasında şiddet ve terör ne halde ne tahribatlar yapıyor." dedi.

Bakan Çelik, beraberindeki AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Vedat Demiröz, Şaban Dişli, Yasin Aktay ile "Siirt- Sakarya Gönül Köprüsü" iftar programına katıldı.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında konuşan Çelik, bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı ramazanın buruk geçtiğini söyledi.

Çelik, 34 ülkede ekmek ve gıdaya, 80 ülkede ise suya ulaşmaya çalışanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bölgede kan var kan, kin var, bölgede sefalet var, sefahat var. Birilerinin sofrada artık olarak çöpe attıkları, birileri için bulunmaz bir nimet. Böyle bir dünyada ve coğrafyada yaşıyoruz. Aç ve açık var. Komşusu açken tok yatanlar var. Şimdi Türkiye ise etrafındaki düşmanlıkları azaltmak için büyük bir mücadele veriyor. Rusya ile ilişkilerimiz bir noktaya doğru gidiyor, İsrail'e ne şart koştuysak o şartları yerine getirtirdik ve tekrar bir diyalog ortamı başladı ama maalesef yaşananlar ortada, terör Türkiye'nin adım atmasını, kalkınmasını, birliğini, kardeşliğini bozma görevini icra etmeye devam ediyor."

Ortadoğu'da mini bir dünya savaşının olduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

"Bize dediler ki '21. yüzyıl bilgi çağı olacak' dediler ama 21. yüzyıl terör çağı halinde şu anda devam ediyor. Suriyelilerin hali ortada; Akdeniz 'Aldeniz' haline geldi, Akdeniz 'Kan denizi' haline geldi. Önce İslam dünyası kendisine bir bakmalı. Biz öyle bir dinin mensuplarıyız ki dinimiz bize diyor ki 'Oku', okuma oranlarına bakıyoruz, İslam ülkelerinde liselerde okullaşma oranı yüzde 16. Nereye gideceksiniz, Ortaçağ'a mı gideceksiniz? İslam bize ne diyor, biz neler yapıyoruz. Bunu gözden geçirmek durumundayız."

İslam'ın kendisinin barış dini olduğuna ama savaşın olduğu coğrafyanın İslam coğrafyası olduğuna işaret eden Çelik, onun için özlerine dönmeleri gerektiğini, Hz Muhammed'in hayatı ve Kur'an-ı Kerim'in ortada olduğunu, değişmediğini ve değişmeyeceğini vurguladı.

Batı'nın bütün değer yargılarıyla battığını dile getiren Çelik, Batı'nın insanlık açısından da sınıfta kaldığını aktardı.

"Ekonomi bakımından iyi noktadayız. Türkiye'yi batırmak, bölmek, zarar vermek istiyorlar ama çok şükür milletimizin ferasetiyle istedikleri emellerine ulaşamadılar, ulaşamayacaklar." diyen Çelik, bütün ekonomik verilerin de Türkiye'nin her türlü zorluğa, zor coğrafyada olmasına rağmen olumlu gittiğini gösterdiğini anlattı.

Destekler artırılacak

Avrupa Birliği'nin tarıma yüzde 40 bütçe ayırdığına dikkat çeken Çelik, dünyanın tarımı keşfettiğini, gıda olmadan hayat olmadığını belirtti.

Tarımın kıymetinin tekrardan gün yüzüne çıkmaya başladığını vurgulayan Çelik, onun için hangi bölgede hangi ürün varsa onları öne çıkartacak şekilde destekleri artıracaklarını dile getirdi.

-"Fırat'ın suyu uyur ama fitnenin soyu uyumaz"

Bakan Çelik, "Aynı mayayla yoğrulmuş, aynı kıbleye dönmüş, alınlarını aynı secdeye koyan insanlarız. Dolayısıyla birilerinin fitnesine ne Siirt'te ne Diyarbakır'da ne Urfa'da Selahattin Eyyubi'nin torunlarının geçit vermemesi gerekiyor. Hiçbir zaman unutmayın Fırat'ın suyu uyur ama fitnenin soyu uyumaz." diye konuştu.

Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin olduğuna dikkat çeken Çelik, şunları söyledi:

"Bu coğrafyada Türkiye'nin ayağa kalkması demek, Ortadoğu'nun ve Balkanların ayağa kalkması demektir. Bundan kim rahatsız oluyor; Kürt'ün düşmanı, Türk'ün düşmanı, Arap'ın düşmanı kimse onlar rahatsız oluyorlar. Bırakın rahatsız olsunlar, biz dimdik ayakta duracağız. Siirt'ten herkese sesleniyoruz; Türkiye'nin ne verecek bir karış toprağı var ne verilecek bir avuç yaprağımız var. Siirtliyi benden, beni Siirtliden, Siirtliyi Edirneliden ayıracak babayiğit daha anasından doğmamıştır."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay da "Siirt- Sakarya Gönül Köprüsü" projesinin doğu-batı kaynaşması adına önemli bir proje olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir millet olmayı başarmışsak gönül köprüleri oluşturmaya bir engel olmaz. Biz zaten bir milletsek, gönül köprüleri, otobanlar açıktır zaten. Bu buluşmaların devamı inşallah Siirt'in ve Sakarya'nın ki Sakarya biliyorsunuz bütün Anadolu'yu temsil ediyordu. Bugün o Sakarya Nehri Siirt'e akıyor. Zor zamanlarda ülkemizin birliği, beraberliği için bedel ödemekten kaçınmayan Sakarya aslında Siirt'i de Bitlis'i de temsil ediyor, 81 vilayeti de bütün bir Anadolu'yu temsil ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Sakarya Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title