Haberler

Siirt'in Ulaşım Sorunu Bakan Yıldırım'a İletildi

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu ile STSO Meclis Başkanı Nihat Özdemir'in Siirt'in ulaşım sorunlarını Ankara'ya taşıyarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan beş konuda talepte...

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu ile STSO Meclis Başkanı Nihat Özdemir'in Siirt'in ulaşım sorunlarını Ankara'ya taşıyarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan beş konuda talepte bulundukları belirtildi.

Başkan Kuzu ve Özdemir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a Siirt için hayati önem arz eden 5 konuyu aktardıklarını ve bu konuda yardım beklediklerini dile getirdi. STSO'nun temmuz ayı meclis toplantısında alınan kararlar arasında Siirt'in ulaşım sorunlarını Ankara'ya taşıyacaklarını vurgulayan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, "Önemli beklentilerimizin başında yer alan Siirt-Eruh-Şırnak karayolunun ivedilikle bitirilmesi, Siirt-Kurtalan duble yolunda müteahhit firma tarafından makul bir neden olmadan durdurulan çalışmaların bir an önce başlatılmasını talep ettik. Ayrıca, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Siirt-Kurtalan arası beton asfaltlı yolun üzerine uygulanan köy yollarında kullanılan sathi kaplama asfaltın kabul edilemez olduğunu bakanımıza ifade ederek ilimiz yollarına gereken önemin verilmediği anlattık. Yeni havaalanı yapım çalışmalarına başlanabilmesi için Gökçebağ beldesi sınırlarında bulunan tamamı hazineye ait alanın havaalanı yapımına uygun olup olmadığı konusunda bir heyetin acilen gönderilmesini talep ettik. 2011 yılında yapımına başlanan kamulaştırma kararı alınmadığı için bitirilemeyen yeni çevre yolu sorununun bir an önce çözülmesi ve demiryolunun ilk etapta Siirt merkezine ulaştırılması konusunun yatırım programına alınmasını talep ettik. İletilen taleplerle anında ilgilenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bu taleplerin bir an önce yerine getirilmesi konusunda bürokratlarına talimat vermiştir. Özellikle yeni havaalanı yeri ile ilgili bir rapor düzenlemek üzere önümüzdeki haftalarda bir heyetin ilimize geleceğini bizzat Bakan bize aktardı" dedi.

"SİİRT'İN EN ÖNCELİKLİ İHTİYACI ULAŞIMDIR"

Havayolu ulaşımının Siirt için olmazsa olmazı olduğunu belirten TSO Meclis Başkanı Nihat Özdemir de, ulaşımın Siirt'te öncelikli çözülmesi gereken meselelerin başında olması gerektiğini söyledi. Özdemir, "Bu havaalanı pist uzatılmasıyla iyi bir noktaya ulaşamaz. Ben havaalanını çok önemsiyorum, çünkü Siirt'in dünyaya açılan penceresi havaalanıdır. Havaalanı bir ilin en büyük handikabıdır. Yeni bir havaalanı yapılırsa Siirt'in dünya ile bağlantısı daha da güçlenecek. Buraya sadece normal uçaklar değil, THY'nin büyük uçakları da gelebilecek. Güven Kuzu ile başta havaalanı ve diğer ulaşım sıkıntılarını bakanımıza makamında yaptığımız görüşmede dile getirdik" şeklinde konuştu.

Özdemir, Siirt'in sorunlarının çözümü noktasında Güven Kuzu ile birlikte ilgili bakanlıklar nezdinde bu tür girişimlerde bulunacaklarını söyledi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Binali Yıldırım Nihat Özdemir Güven Kuzu Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title