Haberler

Siirt İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Siirt'te İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Siirt Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.

Siirt'te İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Siirt Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Siirt Valisi Tutulmaz, 2016 yılında toplam bedeli 2 milyar 85 milyon lira olan 196 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Projelere ayrılan ödenek miktarının 302 milyon olduğunu belirten Vali Tutulmaz, "Bunun 40 milyonluk miktarı bu döneme kadar harcanmış. Projelerdeki nakdi gerçekleşme yüzde 13, fiziki gerçekleşme ise yüzde 36'dır. Bunun sebeplerinden biri de bütçelerin geç açılmasıdır. 196 projeden 25'i tamamlanmış, 97'si devam etmekte, 31'i ihale aşamasında, 43'ü de proje aşamasındadır." dedi.

Mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması gerektiğine dikkati çeken Tutulmaz, kaymakamların, bölge müdürlerinin ve il müdürlerinin bu konuda daha çok gayret göstermesi gerektiğini kaydetti.

Tutulmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"O kadar takip etmeme rağmen bazı projeler var ki, bir adım yol alamıyoruz. Bunlardan birisi kütüphanedir, birisi de Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasıdır. Karayollarıyla ilgili projeler geldiğim günden beri hep söylüyoruz. İşte girdi girecek oldu olacak. Ama maalesef bunları bir türlü yansıtamadık. Bürokraside bir hantallık var. Bu burada da var, merkezde de var ama hepimiz üzerimize düşen, bu hantallığı biraz daha kırmamız lazım. Ödeneği de var, ödeneği bekliyor. Ödeneğin bekliyor olması, kaynağın verimli kullanılmamasını sonuçlandırıyor. Biz, biraz daha bu hizmeti sunarsak, o kaynağı da verimli bir şekilde kullanmış oluruz. Onun için projelerini yaparken, projelerin ihale sürecinde, yer tesliminde yani her aşamada biraz daha işi hızlandırmamız lazım."

Tutulmaz, devletin gönderdiği kaynaklarda 78 milyon insanın hakkı olduğunun göz önünde bulundurulması ve herkesin yapacağı işi kendi işiymiş gibi görerek davranması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantı, bölge ve il müdürlerinin yatırımlarla ilgili sunumuyla sona erdi.

Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tutulmaz Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title