Haberler

Siirt Günleri Yıldızlarını Ağırlıyor

Güncelleme:

29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Feshane'de düzenlenecek Siirt Günleri ünlü simaları da ağırlayacak.

Üç Dilli Kardeş Şehir Siirt'in tanıtılacağı "Siirt Günleri" 29 Ağustos Perşembe günü Vali Ahmet Aydın ve Siirtli pek çok akademisyen, sanatçı, iş adamı ve vatandaşların katılımı ile başlayacak. Aralarında Şafak Sezer, Yeşim Salkım gibi ünlü oyuncuların da yer aldığı pek çok sanatçı Siirt Günleri'nde sevenleriyle buluşacak. Siirt bölgesinin ilk sinema filmi olma özelliği taşıyan 'Siirtli Hamlet' isimli komedi sinema filmi oyuncuları Halil Kumova ve Neslihan Günaydın Aka ise 30 Ağustos Cuma günü Siirt Günleri'nde olacak.

29 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında Feshane'de gerçekleştirilecek olan etkinliklerde söyleşiler, halk oyunları gösterileri yer alırken etkinliklerde geçmişten günümüze Siirt anlatılacak. Siirt Günlerini renklendirecek etkinliklerden biri de Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın girişimleri ile oluşturulan ve Botan Efsanesi adı ile bir yıldır çalışmalarını sürdüren "Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu". Siirt'te faaliyet gösteren 12 halk oyunu ekibi oyuncuları arasından seçilen ve 40 kişiden oluşan ekibi Sezgin Aydın yönetiyor.

Siirtli sanatçıların yöresel şarkıları seslendireceği etkinlikler süresince Siirtli şair ve yazarlar kendileri için ayrılan stantlarda kitaplarını imzalayacak ve söyleşiler gerçekleştirecek. Etkinlikler süresince Feshane'de büryan, fıstık, battaniye ve bal gibi Siirt'e özgü ürünlerin tanıtımı yapılacak. Ayrıca davetlilere, büryan ve perde pilavı gibi yöresel yemekler ikram edilecek. Siirt Günleri'nde Siirt'in ekonomisinin ele alınacağı, ünlü ekonomist, bilim adamları ve gazetecilerin katılacağı bir toplantı da düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şafak Sezer Ahmet Aydın Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title