Haberler

Siirt'e Büryan Geleneği Ramazanda da Devam Ediyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Büryan'ın yapılış detayları Büryan Ustası Murat Kayaalp'in Konuşması Siirt'e Büryan geleneği Ramazanda da devam ediyor Siirt'te has olan Büryan kebabı Ramazan ayında yerini sabah vaktinden iftar vaktine bıraktı Siirt'te has olan Büryan kebabı Ramazan ayında yerini sabah vaktinden iftar vaktine bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Büryan'ın yapılış detayları

Büryan Ustası Murat Kayaalp'in Konuşması

Siirt'e Büryan geleneği Ramazanda da devam ediyor

Siirt'te has olan Büryan kebabı Ramazan ayında yerini sabah vaktinden iftar vaktine bıraktı

Siirt'te has olan Büryan kebabı Ramazan ayında yerini sabah vaktinden iftar vaktine bıraktı.

Normal günlerde sabah 3'te tandıra atılıp ve 5'te servisi yapılan Büryan kebabı Ramazan ayındaki yoğun talep üzerine sahur ve iftar vaktinde servis edilmeye başlandı.

Siirtli büryan ustası Murat Kayaalp, bu geleneği ramazanda da sürdürmek için sahur servisi için gece yarısı, iftar servisi içinde gündüz vakti hazırlamaya başladıklarını söyledi.

Kayaalp, Siirt'te Ramazan ayında Büryan kebabı yapılmadığını, gelen yoğun talebi üzerine servis açmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"2003 yılından beri Ramazan ayında çıkmayan Büryan kebabını birkaç yıldır iftar sofralarında teşhire sunuyoruz ve bundan da büyük bir memnuniyet sunduk. Genelde Ramazan ayında rezevelerle çalışıyoruz. İftardan önce gelen vatandaşlarımız büryanı alamaz vaziyette geri dönüyorlar. Çünkü bunun nedeni de o zamana kadar talep çok olduğundan dolayı kalmıyor. Müşterilerimizden de bu konuda özür diliyoruz. Yani büryan yemek için saat 15: 00'da gelip rezerve vermeniz lazımdır."

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title