Haberler

Siirt Dondurması İhraç Ediliyor

Siirt'te dedesinin 72 yıl önce başlattığı dondurmacılığı devam ettiren Ayaz Hocaoğlu, Siirt dondurmasını yurt dışına da gönderiyor.

Siirt'te dedesinin 72 yıl önce başlattığı dondurmacılığı devam ettiren Ayaz Hocaoğlu, Siirt dondurmasını yurt dışına da gönderiyor.

Dedesi Abdi Hocaoğlu'nun 1943 yılında kurduğu dondurma imalathanesini 3. kuşak olarak devam ettiren Ayaz Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedelerinin vasiyet ettiği gibi işlerine hiçbir hile karıştırmadan çalıştıklarını ve şu anda birçok ülkeye şoklanmış dondurma ihraç ettiklerini söyledi.

Dedesinin adıyla ürettikleri dondurmayı eski usulle yaptıklarını ifade eden Hocaoğlu, "Saf süt, saf şeker, saf salep ve saf vanilya kullanıyoruz. Hiçbir katkı maddesi yoktur. Tamamen organik ve doğaldır. Süt gelir gelmez ateşe veriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz ve sütün içindeki suyu da buharlaştırıyoruz. Su buharlaştıktan sonra bunun derecesini düşürüyoruz ve eksi 22 santigrat derecede de makineye veriyoruz" diye konuştu.

Rahmetli dedelerinin kendilerine sürekli, "İşinize hile karıştırmayın. Dürüst çalışın ve doğru olun. Allah sizinle beraber olacaktır. Rızkınız helalinden olsun" şeklinde vasiyet ettiğini belirten Hocaoğlu, şöyle konuştu:

"Biz de o yoldan gidiyoruz. Dedemizin vasiyetine dayanarak bugünlere geldiğimiz için Allah'a şükrediyoruz. Türkiye'ye dondurmayı beğendirdik ve şu anda yurt dışına da gönderiyoruz. Hollanda, Almanya, Fransa, Libya ve Dubai'ye kadar gönderiyoruz. İnşallah daha çok ülkeye göndermeyi Allah bize nasip edecektir."

Dondurmanın her çeşidini ürettiklerini ifade eden Hocaoğlu, daha çok sade, fıstıklı, bademli ve kakaolu dondurmayı üretmeyi tercih ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title