Haberler

Siirt CHP'li Tanrıkulu: Biz, Erdoğan'ın da Ifade Özgürlüğünü Savunuyoruz

CHP'li Tanrıkulu: Biz, Erdoğan'ın da ifade özgürlüğünü savunuyoruzCHP İstanbul Milletveki Sezgin Tanrıkulu, bazı bakanların Avrupa'da yapmak istediği toplantıların engellendiği konusuna değinerek, "Her siyasi temsilcilerin, halk oylamasında veya seçimlerde fark etmez, oy kullanacak...

CHP'li Tanrıkulu: Biz, Erdoğan'ın da ifade özgürlüğünü savunuyoruz

CHP İstanbul Milletveki Sezgin Tanrıkulu, bazı bakanların Avrupa'da yapmak istediği toplantıların engellendiği konusuna değinerek, "Her siyasi temsilcilerin, halk oylamasında veya seçimlerde fark etmez, oy kullanacak bütün yurttaşlarımıza ulaşmasını, onlara siyasi tercihlerini özgür bir ifade biçiminde anlatmasından yanayız. Bunu ilk günden beri ifade eden biziz. Biz Erdoğan'ın da ifade özgürlüğünü savunuyoruz"dedi.

Siirt CHP İl Başkanlığını beraberindeki Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ile birlikte ziyaret CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partilerle bir araya gelerek 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmalarına katıldı. Parti binasında konuşan Tanrıkulu, olağanüstü koşullarında referanduma gidildiğine dikkat çekerek, referanduma gidilmesinin partilerinin tercihi olmadığını söyledi. OHAL'in ilan edilmesi ile demokrasinin askıya alındığını söyleyen Tanrıkulu, "Türkiye 15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Başta partimiz CHP olmak üzere ve tüm halkın ve partilerin karşı çıkması ile atlattık. O derbe girişiminden sonra yapmamız gereken bozulan demokrasimizi, özgürlüklerimizi onarmak olmalıydı, normalleşme olmalıyd. Ama, ne yaptı hükümet? 21 Temmuz'da OHAL'i ilan edip, özgürlüklerimizi askıya aldı. Yüzlerce, on binlerce mağdur yarattı. Bu ortam içerisinde de referandum gündeme geldi. Anayasalar bütün dünyada ve Türkiye'de bir siyasi partinin siyasi gündemine göre veya bir siyasetçinin kendi ikbal arayışına göre yapılmazlar. Yani bir siyasi partinin kendi gündemine göre anayasa yapılmaz. Anayasalar, düşüce özgürlüğünün, toplanma özgürlüğünün açık olduğu zamanlarda yapılır ki kamuoyu buna katkı sunsun"dedi.

"SANDIĞA GİTMEMEK EVET ANLAMINA GELİR "

Tanrıkulu, halk oylamasında sandığı gitmemenin, "Evet" oyu anlamına geldiğini de belirterek, "Değerli arkadaşlar, sandığa gitmemek 'Evet' anlamına gelir. Bakın çağrılar yapılıyor neden biz sandığa gidelim? Başkanlık olsa ne olacak? Bu rejim olsa ne olacak bize ne faydası var? Bazı yurttaşlarımız 'Bana ne' diyor. Eğer bir arada, beraber yaşamak istiyorsak, barış içerisinde beraber yaşamak istiyorsak, biz burada bu getirilmek istenen rejim için bana ne diyemeyiz. O nedenle mutlaka sandığa gidip tercihimizi ortaya koymak zorundayız. Herkesin bu sorumluluk içerisinde olması lazımdır"diye konuştu.

"BÖLGEDE BASKI İKİ KAT YAŞANIYOR"

Halk oylaması sürecinde baskıların yaşandığını öne süren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bölgede ise bu baskıların daha fazla yaşandığını söyledi. Tanrıkulu, "Türkiye'nin her yerinde baskı var, her yerinde 'Hayır'a karşı baskı var. Özgür bir ortam yok. Ama buralarda iki kat daha var. Çünkü, bir yıkım yaşadılar. Bölge olarak sokağa çıkma yasakları hendekler, Türkiye, bölge başka bir yere taşınmak istendi onun verdiğimi üzerimizde bir umutsuzluk var kırgınlık var. Geleceğe dair endişelerimiz var bütün bunları atacağız üzerimizde. Bizim burada yaşayan insanlar olarak iki kat daha fazla sorunumuz var. Kamu görevlilere sesleniyorum; bugün ki iktidara güvenmeyin, yarın kimse sizin yanınızda durmaz. Eşit davranın, tarafsız olun, kimsenin sesi olmayın siyasi iktidarın sesi olmayın, insanları bu hükümet ile ilgili politikalar noktasında tercih yapmaya zorlamayın. 'Evet' oyu vermezseniz kötü olur demeyin. Muhtarları çağırıp baskı yapmayın. Özellikle yurttaşlarımıza şantaj yapmayın. Bizler bunları duyuyoruz ve bu devletin bir hafızası var bizimde hafızamız var" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ"

Tanrıkulu, Avrupa'nın bazı ülkelerinde bakanların halk oylamasıyla ilgili yapmak istediği toplantıların engellendiğine yönelik konuya da değinerek, "Her siyasi temsilcisinin, halk oylamasında veya seçimlerde fark etmez, oy kullanacak bütün yurttaşlarımıza ulaşmasını, onlara siyasi tercihlerini özgür bir ifade biçiminde anlatmasından yanayız. Bunu ilk günden beri ifade eden biziz. Biz Erdoğan'ın da, Bekir Bozdağın'ın da, Adalet Kalkınma Partisi'nin de, Türkiye'nin her yerinde ve dünyanın her yerinde ifade özgürlüklerini ve siyaset yapma haklarını savunuyoruz. Kendilerine de şu çağrıda bulunuyoruz, siz de Türkiye'de yurttaşlarımızın ifade özgürlüklerine siyaset yapma özgürlüğüne sahip çıkın, özgür bırakın. Kim yaparsa yapsın Almanya veya başka bir şey ilk başta yanlış yapıyor diyen biziz. Bu yanlıştan Almanya'nın vazgeçmesi lazım. Buradan Almanya'ya sesleniyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi'ni mağdur yapmayın, zaten ebedi ve ezedi mağdurlar sürekli mağdurlar bir de sizin mağdurunuz olmasın, onları mağdur yapmayın. Çünkü onlar orada mağdur olunca burada gelip bizleri eziyorlar"dedi.

Yapılan konuşmaların ardından CHP'heyeti kent merkezinde bulunan esnafı gezerek referandum çalışması yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title