Haberler

Siirt Bakan Soylu: Örgüte Katılım Parmakla Sayılır Hale Geldi

Içişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt'in Eruh İlçesi'nde köy korucuları için düzenlenen yemin töreninde PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonla ilgili yaptığı konuşmada, "Türkiye, terörle mücadelesinde bugüne kadar hiç olmadığı kadar güçlüdür ve bilmenizi istiyorum ki, sona yaklaşmıştır. Örgütün şehir yapılanması tamamen çökertilmiştir. Örgüte katılım, parmakla sayılır hale gelmiştir. Artık bu yoldan dönüş yoktur" diye konuştu.

Siirt'in Eruh İlçe İlçe Jandarma Komutanlığı'nda, yeni göreve başlayan 110 güvenlik korucusu için düzenlenen yemin töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Bakan Soylu, terörle mücadele konusuna değinerek, Nevruzların daha güzel baharları müjdelediğini, buna inandıklarını ve terör meselesinde devlet, milletle birlikteliğinin sağlandığını söyledi.

PKK'nın bir etnik kimlik mesele olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin devleti ve milletiyle bir bütün olarak bu hain teröre karşı bir irade koyduğunun göstergesi olduğunu dile getiren Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Güvenlik koruculuğu sadece silahlı insan sayısını artırmaya yönelik proje değil, koruculuğumuz bir kardeşlik projesidir. Yeni imkanlar sayesinde korucuların imkanlarını daha da güçlendirilecektir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın talimatıyla koruculuğun kurumsal bir yapıya kavuştu. Özlük hakları rehabilite edildi. Koruculara operasyonlarda ek tazminat alma imkanı sağlandı. Operasyonlarda korucular asker ve polisle aynı silah ve teçhizat kullanıyor. Bunun önemli bir imkandır. Korucularımızın tek bir yere bağlanması, iş ve işlemlerinin tek bir yerden sağlanması için İçişleri Bakanlığı bünyesinde Korucular Daire Başkanlığını kurduk. 41,5 yaş olan korucularımızın ortalamasını almış olduğumuz kararla 45-50, 50-55 yaş korucularımızı isteğe bağlı bir şekilde emekli etmek suretiyle 32 yaşa, yani daha genç olanların da tecrübelerinden istifade edebilecek bir yaş ortalamasına çekmiş oluyoruz. Aldığımız ek kadrolarla güvenlik korucularımızın sayısını artırdık. Artık güvenlik korucularımız daha güçlü ve teknik açıdan daha güçlü imkanlara sahiptir. İnşallah bu adımlarımız artarak devam edecektir."

"ÖRGÜTE KATILIM PARMAKLA SAYILIR HALE GELDİ"

Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu illerini terörle anılır halden kurtarmak zorunda olduklarını ifade ederek, "İnanın Türkiye terörle mücadelesinde bugüne kadar hiç olmadığı kadar güçlüdür ve bilmenizi istiyorum ki, sona yaklaşmıştır. Evlatlarımız adım adım bu hainleri takip etmektedir. Bütün inlerine girilmiştir, örgütün şehir yapılanması tamamen çökertilmiştir. Dağ yapılanmasında da girilmez denilen bütün operasyon merkezlerine girilmektedir. Maddi kaynakları neredeyse kurutulmuştur. Örgüte katılım, parmakla sayılır hale gelmiştir. Artık bu yoldan dönüş yoktur" diye konuştu.

Törenin ardından Bakan Soylu, Eruh İlçe merkezinde meydana 16 Nisan referandumu için düzenen mitinge katıldı. Burada da konuşan Bakan Soylu, şöyle konuştu: "Şimdi, Kılıçdaroğlu diye birisi var, yalan mıdır, esah mıdır? böyle bir adam. Güya Türkiye'yi yönetme talip olmuş, milletin önüne çıkasın, hiç olmazsa bir oku da çık. Ama alışmış tabii yalanlarıyla beraber bu ülkeyi birbirine sokmaya, bu ülkenin önünü engellemeye alışmış. Kılıçdaroğlu, Eruh'a geliyor mu? Gelebilir mi acaba? Çok fazla hayır söylemeyin bunu da yanlış anlar, biz evet diyelim. SSK'yı batırdı diye sesler duydum, birşey diyeyim, sadece SSK'yı batırmadı, CHP'yi de batırdı. Ama merak etmeyin 16 Nisan akşamı referandumda siz sandıkları patlattığınızda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşine tenekiyi takar, gönderirler."

Bakan Soylu, Eruh'taki ziyaretinin ardından Siirt'e geçerek, çeşitli programlara katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Siirt PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title