Haberler

Siirt 2. Kitap Fuarı Açıdı

Siirt Valiliği tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen kitap fuarı, Kooperatif Mahallesi’nde valiliğe ait sosyal ve kültür çadırında törenle açıldı.

Siirt Valiliği tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen kitap fuarı, Kooperatif Mahallesi'nde valiliğe ait sosyal ve kültür çadırında törenle açıldı.

Bu yıl 2. düzenlenen geleneksel kitap fuarına, 19 yazar ve 80 yayın evi katılıyor. Düzenlenen açılış törenine, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Siirt Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, kurum müdürleri, yazarlar, akademisyenler, öğrenciler, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Süreyye Sırma, kitap fuarlarının artık çadırlara sığmadığını, önümüzdeki yıl bu tür etkinliklerin kongre ve fuar merkezinde yapılmasını talep etti.

Kitap ile ilgili çok anısının bulunduğunu belirten Prof. Dr. Yasin Aktay ise, çocukluğundan beri kitapla bağını koparmayan biri olduğunu, çocukluk döneminde kıt imkanlar nedeniyle kitap bulmakta zorlandığını, hatta bazı durumlarda postadan mektup bekler gibi kitap beklediğini söyledi. Aktay, çocukluğunda yayıncılardan kitap almak için posta aracılığıyla kitap beklediğini, günü geldiği zaman kitaba daha rahat ulaşmak için bir yayın evi kurduğunu söyledi.

Kitap fuarlarının geçmişle gelecek arasında bağ olduğunu belirten Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, geçmişi tanımadan geleceği kurmanın mümkün olmadığını söyledi. Vali Tutulmaz, "Geçmişimizi tanımamız ancak kitaplarla mümkün olacaktır. Geçen gün bir yerde çekilmiş iki fotoğrafı yan yana gördüm. Birinde toplu taşıma araçlarında oturan Japon gençleri, ellerinde kitap okuyor. Diğerinde de ise Türkiye'de çekilmiş bizim gençlerimizin bir kısmı elinde telefonla oynuyor veya internete giriyor. Diğerleri de bir birleriyle konuşuyor. İşte teknolojiyi yapanlar ile teknolojiyi kullananlar arasındaki en güzel fark. Bu fotoğraf her şeyi özetliyor" şeklinde konuştu.

Daha sonra düzenlenen etkinlik, açılış kurdelesinin kesilmesi, fuarın gezilmesi ile devam etti. Siirt Valiliği fuar kapsamında öğrencilere kitap alışverişinde kullanılmak üzere 20 bin TL değerinde alışveriş kuponu dağıttı.

Prof. Dr. Yasin Aktay'ın söyleşi programı ve kitabını imzalamasının ardından, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma kitapseverlerle bir araya gelerek, söyleşi yaptı. Kitaplarını imzalamasıyla etkinlik sona erdi. 2. Siirt Kitap Fuarı, 5 Nisan 2015 tarihine kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Süreyya Sırma Mustafa Tutulmaz Yasin Aktay Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title