Haberler

Şiirini Okudu ve Annesine Koştu

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Raif Dinçkök Ortaokulu'nda düzenlenen 'Gönülden Dile Şiir Dinletisi' adlı programda, duygu dolu anlar yaşandı. Özellikle okulun 5. Sınıf öğrencilerinden Sıla Çelikkol'un 'Ben bugün de ağlamadım anne' adlı şiiri okuması ve sonrasında ağlayarak kendisini dinlemeye gelen annesine sarılması, anne kızı gözyaşlarına boğdu.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Raif Dinçkök Ortaokulu tarafından düzenlenen 'Gönülden Dile Şiir Dinletisi' programı, izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı. Raif Dinçkök Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayir, Okul Müdürü Mervan Yıldız, Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Musa Dinç, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mervan Yıldız, şiir dinletisinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından program okul öğrencilerinden Şeyda Nur Kılıç ve Dilan Sakarya'nın, Yahya Kemal'e ait 'Sessiz Gemi' şiirini okuması ile başladı. Programda 5'inci sınıf öğrencisi Sıla Çelikkol adlı öğrencinin 'Ben bugün de ağlamadım anne' şiirini okuması ile duygularına hakim olamayan küçük öğrenci, tüm annelerin çok sevilmesi gerektiğini belirterek, gözyaşları içinde kendisini izlemeye gelen annesi Aysel Çelikkol'un yanına koştu. Kızının hareketi karşısında duygularına yenik düşen anne Aysel Çelikkol da gözyaşlarını tutamadı ve kızına sıkı sıkı sarıldı.

'Gönülden Dile Şiir Dinletisi' programı öğrencilerden Ece Eyüpoğlu'nun 'Sakarya' şiirini ve Esra Eyüpoğlu'nun da 'Anladım' şiirini okuması ile devam eden programda Dilan Sakarya'nın Aşık Veysel'e ait 'Uzun İnce Bir Yoldayım' şiiri salonu dolduran velilerden büyük alkış aldı.

Merve Köse'nin 'Atatürk'ten Son Mektup' şiirini okuması ile süren programda daha sonra ise Aybüke Çakır 'Baba' adlı şiiri okudu. Programda Necip Fazıl Kısakürek'in İstanbul şiirini İrem Tokay seslendirirken, Atilla İlhan'a ait 'Ben Sana Mecburum Bilemezsin' isimli şiiri de Başak Süslü seslendirdi. Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Güven Turan'ın bir babanın, oğlunun öğretmenine yazdığı mektubu okuması ile devam eden programda, Furkan Yağmurtaşan, sözleri Yunus Emre'ye ait 'Gel Gör beni Aşk Neyledi' adlı ilahiyi seslendirdi.

Program, Şiir Dinletisi'nin gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerin sahneye çıkıp katılımcıları selamlaması ile son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Raif Dinçkök Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title