Haberler

Şiirin Sese Dönüşme Öyküsü

Güncelleme:

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın gelenekselleşen aylık etkinlikleri, edebiyatın ve şiirin yazılma sürecini incelemek ve tartışmak üzere edebiyatçıları bir araya getirmeye devam ediyor.

Aynı kuşaktan iki edebiyatçı; Kerem Işık ve Fahri Güllüoğlu şiirin sese dönüşme öyküsünü anlamak, anlatmak üzere 10 Aralık Çarşamba günü saat 18.30'da buluşuyor. Şiirin Zembereğini Kurmak: Kriko başlıklı etkinlik Koç Üniversitesi -Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde.

Aslında Cennet de Yok (YKY, 2010) ve Toplum Böceği (YKY, 2012) adlı öykü kitaplarıyla tanıdığımız Kerem Işık'ın moderatörlüğünü üstlendiği söyleşide Fahri Güllüoğlu Magmanın Gözleri (YKY, 2007), AORT (160. kilometre, 2012)'tan sonra geçtiğimiz aylarda YKY'den yayımlanan üçüncü şiir kitabı Kriko'da yer alan şiirleri yazma öyküsünü ve kitabın oluşumunu anlatıyor. Aynı kuşaktan iki edebiyatçı şiirin sese dönüşme, ete kemiğe bürünme öyküsünü araştırırken kişisel tarih üzerinden şiirin yol haritasını okumaya girişiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kerem Işık Güllüoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title