Haberler

Şiirin Kalbi Nilüfer'de Atmaya Başladı

Uluslararası Şiir Festivali, şiir dünyasını Nilüfer’de buluşturuyor.

Uluslararası Şiir Festivali, şiir dünyasını Nilüfer'de buluşturuyor.

Farklı sanat dallarının geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi'nin Bursa'da ilk kez düzenlediği festival, Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum'da düzenlenen açılış töreniyle başladı. Türkiye'den ve yurtdışından şairlerin yer aldığı Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali'nin açılışına şiir sevenler büyük ilgi gösterdi. Şiir dostları BAOB Oditoryum fuayesinde çok özel bir sergi ile karşılandı. Yapılan titiz araştırmalar sonucunda sahaflardan ve belediye kütüphanelerinden çıkarılan ilk baskı şiir kitaplarının kapaklarından oluşan "Şiire İlk Baskı" isimli sergi ilgi gördü. 80 farklı şiir kitabı kapağı ile karşılaşan sanat severler geçmişe yolculuk yaptı.

Şiirin önde gelen isimleri ile şiir tutkunlarını bir araya getiren festivalin açılış törenine Belediye Meclisi Üyesi Rahşan Duygu Tursun ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da katıldı. Güney Özkılınç,şiirin insan hayatındaki yeri ve evrenselliğine vurgu yaparak, şairin en uzun, en çileli göçünün ruhunda olduğunu belirterek, "Ona varmak için nice günler, geceler, aylar, hayatlar eriye eriye şiir denen ateşten bir denize dökülür. Şair, vicdan denen tek kürekle, o sonsuz keder deniziyle boğuşur. Bugün yeryüzünden çekilmeye yüz tutmuş irili ufaklı birçok dilde hala şiirler yazılıyorsa, şairler hala yepyeni bir yeryüzünün düşlerini kuruyorlarsa insandan umut kesilmediği içindir" dedi.

Oyuncu Sevinç Erbulak, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ece Ayhan, Gülten Akın, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve bu yıl doğumunun 100. yılı kutlanan Behçet Necatigil'in şiirlerini okurken, Dilek Erim ebru, Ünal Yılmaz cam üfleme, Meliha Hilal Kırca modern minyatür, A. Şinasi İşler de resim sanatı üzerine performanslarını sahnede sergiledi.

Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali'nde Behçet Necatigil de doğumunun 100. yılında anılıyor. Festivalde PTT işbirliği ile bastırılan ilk gün zarfı ve pulu mühürlenerek sanatseverlere ve koleksiyonerlere hediye edildi. Şairin hayatından kesitler içeren Kelebeğin Rüyası isimli filmin gösterimi ve kızı Ayşe Sarısayın'ın katılacağı söyleşide de yapılacak.

Bursalı şair ve araştırmacı Nahit Kayabaşı tarafından " Cumhuriyetten Günümüze Bursa Şiirleri " kitabı da Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali'nde sanatseverlerle buluşuyor. Kitap, şiir buluşmalarına katılanlara hediye ediliyor.

Şiir yolculuğu devam ediyor

Uluslararası Nilüfer Şiir Festivali 6 Kasım Pazar akşamına kadar devam edecek. 10 farklı noktada şairler Ahmet Telli, Birhan Keskin, Darija Zilic, Deniz Durukan, Emel İrtem, Hans Thill, Hilmi Haşal, Hüseyin Yurttaş, küçük İskender, Marc Delouze, Ryan Van Winkle, Tara Skurtu, Ülkü Tamer, Zafer Şenocak, Zoë Skoulding, Karin Karakaşlı ve Orhan Aklaya şiir severlerle bir araya gelecek. Festivalin kapanış töreni 6 Kasım Pazar günü saat 20.00'de Nazım Hikmet Kültürevi'nde yapılacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Behçet Necatigil Güney Özkılınç Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title