Haberler

Şiire Engel Yok

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde doğuştan görme engelli Süleyman Ekici, babasının asker mektuplarından etkilenerek yazdığı şiirlerle engelleri aştı.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde doğuştan görme engelli Süleyman Ekici, babasının asker mektuplarından etkilenerek yazdığı şiirlerle engelleri aştı.

Doğuştan görme engelli olan Kayserili Süleyman Ekici (42), ilkokul yıllarında tek kabartmalı kitaplarının şiir kitabı olması sebebiyle şiire yöneliyor. Babasının o yıllarda ailesine gönderdiği asker mektuplarını, annesinden dinleyerek şiir yazmaya başlayan Ekici, 30 yılı aşkın süredir mısraları süslüyor. Şiir yazmaya çok küçük yaşlarda başladığını söyleyen Ekici, "Şiir yazmaya çok küçük yaşlardan itibaren başladım. Babam askerde şiir yazardı ve bu şiirleri asker dönüşünde bize okurdu. Bu şiirler eğlenceliydi. Çocuk yaştaki bir insana bir konu eğlenceli bir şekilde anlatıldığı zaman çocuk o konuya eğilim göstermektedir. Ben de merak ettim ve denemelerde bulundum. Cemil Meriç görme engelliler okulunda okuduğum sırada ders kitaplarının dışında tek kabartma kitap seçme şiirler adında bir kitaptı. Ders kitaplarının dışında bu kitabı okuyabiliyorduk. Bu kitabın tamamını ezberlemiştim. Fuzuli, Erzurumlu Emrah, Dadaloğlu, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif gibi ünlü ozan ve şairlerimizin şiirleri vardı" dedi.

"ŞİİRLERİMİ İKİ KİTAPTA TOPLADIM"

Şu ana kadar yazdığı şiirleri iki kitapta topladığını söyleyen Ekici, "Şiiri merak ettim ve yazdım. 2003 yılında Tahta Kalem adında ilk kitabımı çıkarttım. İkinci kitabım olan 'Gurbetim Olsaydın İstanbul' adlı kitabım 2014 Nisan ayında yayın hayatına girdi. Yazdıklarımız paylaşınca değer kazanıyor. Bununda en güzel yolu kitapla paylaşmaktır. Aynı zamanda kültür bakanlığına kayıtlı halk ozanıyım. Doğuştan görme engelliyim. Yaşa bağlı olarak da görme bozukluğu yaşıyorum. Küçük yaşlarda bisiklete bile binerken şimdi bastonsuz yürüyemez haldeyim. Şu anda %5 oranında görüyorum fakat yaş biraz daha ilerleyince görme tamamen kaybolacaktır. Şiir dinletisi verdiğim zaman ve kitap çıkarttığım zaman kendimi çok mutlu hissediyorum. Bu kitabı paylaştığım ve paylaşanların olumlu tepkilerini aldığım zaman mutlu oluyorum" diye konuştu.

"ENGELİMİ SEVİYORUM"

Bir engellinin engeliyle barışık olması gerektiğini ifade eden Ekici," Engelimle ilgili bir problemim yok, engelimi seviyorum. Engellerle iç içe yaşamalıyız ve unutmamalıyız. Unutmadığımız sürece engelimizle baş edebiliriz. Özellikle son kitapta çok güzel tepkiler aldık. Çok beğenildi çünkü her yaştan ve her düşünceye sahip insandan şiirlerde veriler var. Kitabın içerisinde memleket meseleleriyle ilgili olan insanların da romantik olan insanların da çocukların da beğendiği şiirler var. Çünkü bu kitap benim 11 yıllık emeklerim sonucunda ortaya çıktı. Bir nevi 11 yıl içerisinde insanların yaşadıkları durumların şiirle fotoğrafını çekmiş oluyorsunuz. İnsanlar o şiirde yaşadığı konuyla ilgili bir şeyler bulmaktadır. Edebi ve teknik açıdan bugüne kadar bir olumsuz eleştiri almadık. Şiirlerimizi uzmanlara incelettik. Şiirlerimi kendim bilgisayarda ekran okuyucu program sayesinde yazıyorum. Şiirleri eskiden kabartma yazıyla yazardım. Ama artık bilgisayarda yazıyorum."dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kocasinan Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title