Haberler

Şiir Yarışmasının Ödülleri Newroz'da Verilecek

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren isimlerin ödülleri Newroz'a verilecek.

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Gençlik Merkezinin Şair Cahit Zarifoğlu anısına ortaklaşa düzenlediği birinci geleneksel şiir yarışması sonuçlandı. Şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllerini Newroz şenliklerinde alacak.

Şiir yarışmasında bulunan jüri üyeleri Ümit Aktaş, Ömer Çakır, Mehmet Can Doğan, Nesime Ceyhan Akça Hasan Postacı, Abdullah Dal, Suat Ayhan'dan oluşan jüri üyeleri gönderilen 400 şiiri değerlendirdi. Gönderilen şiirler arasında birinciliğe layık şiir bulunmazken yarışmada dereceye girenler şöyle belirlendi: Yarışmada Mehmet Emin Bayraktar( Rüyalarımın Şarkısı) isimli şiiriyle ikincilik ödülü olarak bin TL, Ramazan Çetiner ( Maviden Umuda) isimli şiiriyle üçüncülük ödülü olarak 750 TL, Erdinç Akanoğlu( Dünyalar Vardır) şiiri ile 500 TL para ödülü kazandılar.

Şiir yarışmasında ayrıca jüri üyeleri dikkate alınıp değerlendirdiği diğer şairler ve ödülleri ise şöyle: Havva Akkoyun (Eylül) Halim Haksever(Çocukluğum) Merve Safiye Baskın(Ya Resullaallah) isimli şiirleriyle kitap seti sahibi oldular.

Siverek'te ilk kez geleneksel şiir yarışmasının yapıldığına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı yarışmaya şiir gönderip katkı sunan tüm şairleri medeni cesaretlerinden dolayı kutladığını belirterek şöyle dedi: "Geleneksel şiir yarışmasında anısına şiir yarışması düzenlediğimiz Ünlü Şair Cahit Zarifoğlu çocukluğunun bir dönemini Siverek'te geçmiş Siverek Ortaokulunda eğitimini sürdürmüş. İlk yarışmamız olmasına rağmen büyük bir katılım vardı. Dereceye giren girmeyen bütün şair ruhlu insanlarımızı kutlarken bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmasın geleneksel olduğu kadar ulusal düzeye getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Dereceye giren şair arkadaşlarımızın ödülleri belediyemizin Mart ayında düzenleyeceği Newroz kutlamalarında verilecek."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Siverek Belediyesi Cahit Zarifoğlu Nevruz Bayramı Ömer Çakır Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title