Haberler

Şiir Meydanı'nda Dağlarca ve Necatigil Anıldı

Küçükçekmece Belediyesi, bu ay üçüncüsünü düzenlediği Şiir Meydanı adlı programında, Türk edebiyatının usta şairleri Behçet Necatigil ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı andı.

Küçükçekmece Belediyesi, bu ay üçüncüsünü düzenlediği Şiir Meydanı adlı programında, Türk edebiyatının usta şairleri Behçet Necatigil ve Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı andı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Şiir Derneği'nin işbirliği ile gerçekleşen etkinliğe, program moderatörü Adnan Özer ve sunucusu tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu başta olmak üzere, şairler Haydar Ergülen, Şenol Sönmez Gül, Furkan Çalışkan ve Yusuf Alper ile pek çok Küçükçekmeceli şiir sever vatandaş katıldı.

Yaptığı açılış konuşmasında, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a şiire verdiği katkıdan dolayı teşekkür eden Darülaceze ve Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan, "Bizler aslında burada herkesin ne değerde olduğunun farkındayız. Ancak birlikte söyleyeceğimiz çok şey var. Böylesi bir etkinlikle şairler sizlere şiirlerini tanıtmış ve anlatmış olacaklar" dedi.

Şiir Derneği Sekreteri Adnan Özer de, şiir dünyasının gündemini özetlediği konuşmasında, Mısırlı usta şair Ahmet Fuad Necm'den, Necati Cumalı ve Cemal Süreyya ödüllerinden bahsederek, "Eskiden bir ödül aldığınızda hemen kitabınız basılırdı. Şimdi böyle bir şey kalmadı" diye konuştu.

ŞİİR YARIŞMASI YAPILDI

Hüseyin Köroğlu da, konuşmasında sanattan korkmamak gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

"Tiyatroyu, sanatın her dalını çok sevelim. Bunların hepsi insanı, insan yapar ve insan da hiçbir canlıya zarar veremez. Sanatın değerini bilelim."

Etkinlikte Behçet Necatigil'in ve Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın birçok şiiri okunurken, kendi şiirlerini de katılımcılarla paylaşan konuk şairler, Dağlarca ve Necatigil hakkında anekdotlar anlattı. Ayrıca program sonunda, Şiir Meydanı'nda 'En İyi Şiir Yazan ve Okuyan' yarışması yapılarak, katılımcılara 'Şiir Kitabı Seti' hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Behçet Necatigil Haydar Ergülen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title