Haberler

Şiir Buluşmasında Barış Mısraları Yazıldı

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde düzenlenen oturumla sona erdi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde düzenlenen oturumla sona erdi.

İran, Fransa, İtalya, Norveç, Suriye, Polonya ve Türkiye'den şairlerin katıldığı Şiir Buluşması, farklı dillerde ve farklı konularda okunan şiirlerle oturumlar halinde devam etti. Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezinde çocuklarla başlayan etkinlik daha sonra Özdilek Sanat Merkezinde devam etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da katıldığı etkinlik, aramızdan ayrılan şairlerin anılmasıyla başladı. Mahmut Temizyürek, Behçet Necatigil'in şiirlerini anlattı. Bir sonraki oturumda Aydın Şimşek; Sennur Sezer şiiri, Yusuf Alper; Gülten Akın şiiri, Metin Celal; Ahmet Oktay şiiri ve Rahmi Emeç de Ahmet Ada şiiri hakkında konuştu. Bu yılın onur konuğu olan Ahmet Telli'nin şiirlerinin konu olduğu oturumda, Riita Cankoçak, Haydar Ergülen, Hüseyin Ferhad ve Yusuf Alper de Ahmet Telli'nin şiirleri hakkında bilgi verdi.

Tepebaşı Belediyesi 6. Uluslararası Şiir Buluşmasında daha sonra Kader Sevinç'in yönettiği Şiir ve Barış konulu oturum başlarken, Katayoon Rızkharati, Laura Garavaglia, Linda Maria Baros, Monica Aasprong, Torgeir, Widad Sheikh Nabi, Wojciech Kudyba şiir ve barışın nasıl iç içe olduğundan, şiirin barışa olan inancından ve etkisinden, barış hakkında nasıl bir eylem planı oluşturulmasından söz ettiler. Şiir ve Barış oturumunun ardından Norveç Şiiri konuşuldu. Orhan Tekelioğlu'nun yönetiminde yürütülen oturumda Norveçli sanatçılar Monica Aasprong ve Torgeir, ülkelerinin şiir dilinden ve yapısından bahsederek örnekler verdi.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde 3'üncü gününde devam eden Tepebaşı Belediyesi 6. Uluslararası Şiir Buluşması, buluşmaya katılan şairlerin şiir okumaları ve müzik dinletisiyle sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Tepebaşı Norveç İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title