Haberler

Sihirli Mantarların Depresyona İyi Geldiği" İddialarına Destek

Ggünümüzde modern tıpta kullanılan ve bir çok ilacın içeriğinde bulunan halisünatik maddeler, ciddi psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

Ggünümüzde modern tıpta kullanılan ve bir çok ilacın içeriğinde bulunan halisünatik maddeler, ciddi psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

CNN International, sihirli mantarlarla ilgili araştırma haberi yayınladı. Haberde son yıllarda hap haline getirilen bu maddelerin, beyin fonksiyonlarını etkileyerek obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete ve depresyon gibi, ciddi birçok zihinsel ve psikolojik hastalığın tedavisinde kullanıldığı belirtildi. Londra Medikal Bilim, Teknoloji ve Tıp Üniversitesi'nden Dr. Robin Carhart- Harris "Kendinizi kaybettiğinizde kendinizi bulabilirsiniz" dedi.

Halk arasında 'sihirli mantar' diye bilinen bu tür halisünajen mantarların içeriğinde psilosibin denilen bir kimyasal bulunuyor. Bu maddenin psikolojik hastalıkların tedavisinde etkili olduğu bilim adamlarınca Londra'da yapılan deney ile kanıtlandı. Dr. Carhart ve ekibi 30 gönüllü üzerinde yaptıkları deneyde bu maddenin beyine verildiğinde, beynin duygusal düşünme ile ilgili ilkel bölümünün daha aktif olduğu; detaylı düşünme, içe dönüklük ve kendi halini düşünme ilgili kısımlarının ise pasif olduğu görüldü. Beynin bu bölgesi, doğrudan depresyon Obsesif Kompulsif bozukluk ve davranış bozukluğu gibi hastalıklara sebep oluyor.

Aynı ekipten Prof.Dr. Davit Nutt beynin bu bölümünün psilosibin ile engellendiğinde bu hastalıklara çare bulunabileceğini söyledi. Nutt'a göre bu madde kesinlikle bir uzman kontrolinde ve ilaç tedavisiyle kullanılmalı. Çünkü psilosibin uzun dönemde hafıza kaybına ve bazı hastaların panik bozukluğuyla kendilerine ve çevrelerine zarar vermesi gibi ciddi durumlara sebep oluyor. Bir çok ülkede bu sebepten bu maddenin kontrolsüz kullanımı ve satışı yasak. Uzmanlar da bu maddenin kontrolsüz kullanımının ciddi sonuçlara sebep olacağı yönünde uyarıda bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title