Haberler

Sigorta Şirketleri Türkiye'ye Seyahatlerde Sağlık Sigortası Primlerini Yükseltti

Güncelleme:

Bazı ülkelerin, terör gerekçesiyle Türkiye'ye gelecek turistlere seyahat sigortası yapmadığı veya prim ödemelerini artırdığı ortaya çıktı. Bu karar turistin Türkiye tercihini etkiliyor.

Uçak krizi ve bombalı saldırıların ardından zor günler geçiren turizm sektörü, yeni bir sıkıntıyla daha karşı karşıya kaldı. Bazı ülkelerin, terör gerekçesiyle Türkiye'ye gelecek turiste seyahat sigortası yapmadığı ortaya çıktı. Bazı sigorta şirketlerinin de primleri artırdığı öğrenildi.

TURİSTİN TERCİHİNİ ETKİLİYOR

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı, Habertürk''e yaptığı açıklamada, rehberlerden de bu yönde çok sayıda telefon geldiğini belirterek, "Bazı ülkeler terör nedeniyle Türkiye'ye gelen turiste sigorta yapmıyor. Bu da turistin tercihini etkiliyor. Sigorta maliyetlerini yüksek tuttukları için Türkiye tercihini olumsuz etkiliyor" dedi.

Rehberlerin, bu konuyu kendilerine bildirdiğini kaydeden Apalı, "Rehberler bazen doğrudan bildiriyor. Bazen de sohbet esnasında, 'İki hafta önce tur yaptım. Grubumdaki bazı insanlar sigorta konusunda yaşanan sıkıntıdan söz etti' diyor" ifadesini kullandı.

'TERÖR ALGISINI ORTADAN KALDIRMAMIZ GEREKİYOR'

Türkiye'nin bir an önce terör algısını ortadan kaldırması gerektiğini vurgulayan Apalı, 2017 yılı için çağrıda bulundu. Apalı, "2017 yılını da kaybetmemek için, toparlamak için terör belasını ortadan kaldırmalıyız. Karşı atağa geçip bizim 2017 için çalışmamız lazım" dedi.

YÖNETİM TOPLANAMIYOR

Terör, turizmin yanı sıra Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketleri de etkiliyor. Bazı şirketler üst düzey yöneticileri Türkiye'ye gelemediği için yönetim kurulu toplantılarını yapamıyor.

PATLAMADA 13 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

12 Ocak'ta İstanbul'un ünlü turistik merkezi Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan patlamada 13 turist hayatını yitirmişti. (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Habertürk Türkiye Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (35)

reis için ölürüz:

akp siz türkiye ekmekle karne alınan türkiyedir başkanlık tek kurtuluş yoludur

6
27
yanıtYanıtla
123:

dostum neyden ''kurtuluyor''sun? zaten ülkede tek adam yönetimi var. kurtulmak istediğin şey neyse o bu yönetimin başarısızlığıdır. başkanlıkla kurtuluyoruz düşüncesi ise yalandır, icraat imkanları başkanlık olmadan da müsaittir

yanıt5
yanıt0
VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

ELİN GAVURU ANLIK UYGULAMA YAPIYOR BİZDE MUHALEFET AYRI ÇALAR İKTİDAR AYRI ÇALAR ORTADA BİRLİK OLMAYINCA BUNLAR OLUYOR. TEK YOL BAŞKANLIK ÖTESİ YOK.

7
24
yanıtYanıtla
CCC:

Afferin bu kafayla dewam et sen

yanıt13
yanıt1
CCCP:

Yürü lan trol.

yanıt17
yanıt0
123:

muhalefet ile ne bağın var :D ztn tek başına iktidarsın. anlık olarak yasamı çıkartacaksın patlama olunca :D ne boş adamsınız

yanıt2
yanıt0
KARŞIYAKA:

İŞTE ASIL AMAÇ BUYDU ZATEN. . . . . . TERÖRÜN PATRONLARI AVRUPALI KATİLLER , TÜRKİYEYE TURİST GELMESİN, EKONOMİLERİNE DARBE VURALIM DİYE BUNU YAPIYOR VE AMACA ULAŞIYORLAR. BİZDE BURDA HÜKÜMETİ ASALIM KESELİM. . . . . TÜRKİYE''NİN BÜYÜMESİ İŞLERİNE GELMİYOR. HADİ ONLAR NEYSEDE BİZİM YERLİ ŞAKŞAKÇILARIMIZA NE DEMELİ?HER BOMBADA HÜKÜMETE YÜKLENEREK ASLINDA BİRDAHAKİ BOMBANIN PİMİNİ ÇEKİYORLAR. . . . . .

10
12
yanıtYanıtla
CCC:

Sinir kapisini otoban hattina avrupalilar mi getirdi

yanıt9
yanıt0
Hatice ŞENTÜRK:

Kıyılan her canın asıl sorumlusu bu provokatör beyinler KARŞIYAKA seninde dediğin gibi bizim bu yerli şakşakçılar varken daha çok bomba patlar bu ülkede

yanıt3
yanıt5
TURİZM BİTTİ:

AKP MEMLEKETİN İÇİNE EDİYOR HALA DİK DURUŞ AVRUPA İSTEMİYOR MUHABBETİ YAHU SEN KİMSİN ÖNCE ONA BAK SONRA KONUŞ DİĞER DÜNYA ÜLKELERİ SEN KADAR KONUŞMAYI BİLMİYOR MU ? JAPONYA GİBİ OL SESİN ÇIKSIN AMA YOK ÜRETİLEN BİŞİ YOK İMAM DIŞINDA MEMLEKETTE HERKESE KAFA TUTUYOR EE ELBET BUNUNDA BEDELİ OLACAKTIR.

11
8
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title