Haberler

Sigorta Haftası Başladı

Başbakanlık Hazine Müsteşarı Yardımcısı ve SEGEM Yönetim Komitesi Başkanı Ahmet Genç, son 10 yılda sigortacılık sektöründe güveni tesis etmek ve kurumsal altyapıyı geliştirmek anlamında önemli adımlar attıklarını belirterek, "2014-2018 dönemlerini kapsayan stratejik plan kapsamında sigorta sektörünün büyümesini harekete geçirmek, sigorta bilincini ve finansal bilinci artırmak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor" dedi "Sigortacılık Sektöründe Yeni Gelişmeler" başlıklı IV. Ulusal Sigorta Sempozyumu ile başlayan Sigorta Haftası kapsamında, 25-31 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Başbakanlık Hazine Müsteşarı Yardımcısı ve SEGEM Yönetim Komitesi Başkanı Ahmet Genç, son 10 yılda sigortacılık sektöründe güveni tesis etmek ve kurumsal altyapıyı geliştirmek anlamında önemli adımlar attıklarını belirterek, "2014-2018 dönemlerini kapsayan stratejik plan kapsamında sigorta sektörünün büyümesini harekete geçirmek, sigorta bilincini ve finansal bilinci artırmak amacıyla çalışmalarımız devam ediyor" dedi

"Sigortacılık Sektöründe Yeni Gelişmeler" başlıklı IV. Ulusal Sigorta Sempozyumu ile başlayan Sigorta Haftası kapsamında, 25-31 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) katkılarıyla Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından bugün Limak Eurasia Hotel'de düzenlenen IV. Ulusal Sigorta Sempozyumu'nda zorunlu sigortalara ilişkin yeni düzenlemeler, takip süreci, sorunlar ve çözüm önerileri ile yıllık gelir sigortalarındaki yeni dönem ve düzenlemeler sigorta şirketi, acente, eksper ve aktüer perspektifiyle değerlendirildi.

Genç, sempozyumun açılışında, 2014-2018 dönemlerini kapsayan stratejik plan kapsamında sektörün büyümesini harekete geçirmek, sigorta bilincini ve finansal bilinci artırmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini söyledi. Son 10 yılda sigortacılık sektöründe güveni tesis etmek ve kurumsal altyapıyı geliştirmek anlamında önemli adımlar attıklarını dile getiren Genç, bu kapsamda yasal altyapıyı yeniden düzenlediklerini ve uluslararası standartlara uygun hale getirdiklerini kaydetti.

Sektördeki prim artışının yükselerek devam ettiğini, 2014'teki yavaşlamanın ise 2015'teki reel seyrine döndüğünü ifade eden Genç, bu yılın ilk 3 ayında yüzde 13 nominal büyüme gerçekleştiğini aktardı. 2009 sonrası görülen karlılık sorununun da 2013 yılında sona erdiğini belirten Genç, teknik zarar üreten branşlar üzerindeki analiz çalışmalarının gelecek dönemde ortaya daha iyi bir tablo çıkartılması için gerekli olduğunu vurguladı.

TOBB Başkan Yardımcısı ve SEGEM Yönetim Komitesi Üyesi Ender Yorgancılar ise Soma ve Ermenek'te yaşanan facialara anımsatarak, "Milletçe bu acıların sarılması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Diğer yandan facialar yaşandıktan sonra yapılan yardımlar, acılarımızı ancak bir nebze azaltmaktadır. Önemli olan acılar yaşanmadan önce gerekli tedbirleri almaktır. Bu kapsamda, haziran ayı sonunda başlayacak olan 'Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası'nın önemli bir kazanım olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Sigortacılık sisteminin en önemli unsurlarından birinin taraflar arasındaki güven duygusu olduğuna dikkati çeken Yorgancılar, TOBB'un uluslararası bir firma ile yaptığı çalışmayla acentelik sözleşmelerinin, Sigorta Acenteleri Yönetmeliği kapsamında revize edildiğini belirtti.

"Sektör prim üretiminde 2000 yılından bu yana büyüyor"

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger ise sigorta sektörünün 2000 yılından bu yana prim üretiminde, kriz dönemleri haricinde reel olarak büyüdüğünü vurguladı.  Sektörün geçen yıl bir önceki yıla göre nominal yüzde 7'lik bir büyüme gösterdiğini ifade eden Ülger, "Ancak bu rakamın reel anlamda binde 1'lik bir küçülmeye denk geldiğini söyleyebiliriz. 2013 yılında 168 dolar olan hayat-hayat dışı toplamda kişi başına düşen toplam prim üretimlerinin 2014 yılında bir miktar gerilediğini ve 153 dolar olduğunu görüyoruz. Bu daralmada bir önceki yılın etkisini görüyoruz. 2012'de şirketlerin reel zararından sonra 2013'te büyük bir atılım yaşandı. 2014 yılında ise sektörün büyümesinin normal değerlerine döndüğünü görüyoruz. Bunun yanı sıra, bir döviz etkisinden de söz edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Oto sigortaları alanında yapılan çalışmaların da devam ettiğini belirten Ülger, 1 Haziran itibarıyla eşdeğer parça uygulamasının başlayacağını söyledi. Ülger, sigorta şirketlerinin özel servisler için standart belirleme ve sertifikasyon yetkinliği olan bir kuruluşunun yetkilendirilmesi ile TSB bünyesinde özel bir sertifikasyon programı oluşturulması yönünde çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hazine Müsteşarlığı Ramazan Ülger Ahmet Genç Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title