Haberler

Sigorta Acenteleri Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri Gerçekleşti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çoğunluğunu sigorta acenteleri ve finans sektörünün oluşturduğu 16. Meslek Komitesi tarafından ’Acenteler Kapanmasın’ sloganı ile ’Sigorta Acenteleri Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çoğunluğunu sigorta acenteleri ve finans sektörünün oluşturduğu 16. Meslek Komitesi tarafından 'Acenteler Kapanmasın' sloganı ile 'Sigorta Acenteleri Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri' düzenlendi.

Sigorta Acenteleri Yönetmeliği"nin getirdiği zorunluluklar hakkında sektör temsilcilerinin bilgilendirilmesine yönelik gerçekleştirilen toplantının divan başkanlığını komite başkanı Mustafa Tekneci yaparken, Meclis Üyeleri Zafer Yıldırım ve Oktay Topçu konuşmacı olarak iştirak ettiler. Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, tüm katılımcılara 'hoş geldiniz' diyerek komite çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kösemusul, SATSO komitelerinin büyük bir özveri ve gayret içerisinde üyelerinin menfaatine çalışmalar yürüttükleri bilgisini vererek, "Komitelerimiz çalışıyor, bizler bu gayretli ekipler ve güçlü organlarımızla Sakarya'yı bir adım daha ileri götüreceğiz. Mesleki sorunlara sahip çıkıyor olmanızdan dolayı yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Çözüm odaklı yaklaşımınız ve her konuda çözümcü yaklaşımınız bizler için oldukça önem teşkil ediyor. Bu gayretli çalışmalar Sakarya'nın birliktelik fotoğrafını oluşturuyor" dedi.

Meclis üyesi Oktay Topçu, sigorta acentelerinin faaliyetler hakkında bilgi vererek, komite olarak her zaman birlik ve beraberliği ön plana çıkarma gayreti içinde olduklarını dile getirdi. Topçu konuşmasında, sektörün ve acentelerin yaşadığı sıkıntılara da değinerek, "Yeni acentelik yönetmeliği ile ilgili de yayımlandığı günden bu yana acentelerimizi bilgilendiriyoruz ve acentelerimiz aleyhine olan maddeler ile ilgili itirazlarımızı resmi makamlara üst kurullarımıza bildirdik. İl delegelerimizin verdiği mücadeleler sonucunda 17 Eylül 2014'te Ankara Hazine Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne İstanbul Ticaret Odası'nın komite üyeleri ile yapılan ziyarette tekrar müzakere edilmiş ve sigorta acentelerine yük getirmeyecek şekilde, özellikle tek düzen hesap planı zorunluluğu kaldırılmış ve teknik personel zorunluluğu da 30.04.2014 tarihine kadar ertelenmiştir. Unutmayalım ki biz acenteler birlikte olmadıkça sorunlarımız artmaya devam edecektir. Komite olarak sektörümüzü ilgilendiren konuların başında borç ve alacak ilişkilerinden dolayı ihbarsız bir şekilde ekranları kapatılarak, üretim yazmaları hukuksuz bir şekilde engellenen acenteler, sigorta şirketlerinin kendi aralarındaki fiyat rekabetleri, sigorta acentelerinin sigortalıları için maddi, manevi fedakarlıklarının karşılığını alamıyor olmaları, portföy mülkiyet hakkının verilmemesi, acentelerin KOSGEB desteklerinden yararlanamıyor olması, komisyonlardaki keyfi düşüşlerle ilgili sorunlar yer almaktadır. Biz birlikte güçlüyüz, gelin odamızın gücünü birlikte değerlendirelim, acentelerimizin, kendi sorunlarına daha çok sahip çıkması gerekmektedir. Hakkınızı, hakkımızı aramaktan hiçbir güç bizi alıkoyamaz" diye konuştu.

'Acenteler Kapanmasın' sloganı ile 'Sigorta Acenteleri Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri'nde sektörle ilgili bilgi veren Meclis Üyesi Zafer Yıldırım, "Bizler, sanayici değiliz, tüccar değiliz, sattığı ürün fiyatından pay alan aracılarız. O yüzden mesleğimizi bağlayan kanunları yapanlar, Özellikle Acentelerin sesini değerlendirmelidir. Çünkü özerk yapı sadece oradadır. Komitemiz, Komisyonları ile oynanmayan, itibarı artmış, Ülkemizdeki sigorta poliçesi üretim kanalının acenteler tarafından yapılan, profesyonel acenteler hedefleyerek bu yola çıkmıştır. Ülkemizde 15 bin 447 acente var. 5 bin civarında acente aktif değil. 5 bin 83 adet şube var. Ortalama 2 acenteye 1 şube düşüyor" diye konuştu.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Kösemusul Zafer Yıldırım Oktay Topçu Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title