Haberler

    Sığınmacıyı İntihara Teşvik Ettiler

    OLAY cuma günü Thüringen Eyaleti'nin Schmölln kentinde meydana geldi.

    OLAY cuma günü Thüringen Eyaleti'nin Schmölln kentinde meydana geldi. Polis olay yerine ulaştığında 15 ya da 17 yaşında olduğu belirtilen Somalili sığınmacı, kaldığı binanın beşinci katındaki pencereye çıkmıştı. Kendisini boşluğa bırakan genç ağır yaralandı ve kısa süre sonra da öldü.

    Olayı izlemek için çevrede toplananların genci atlaması yönünde teşvik ettiği belirtiliyor. Schmölln Belediye Başkanı Sven Schrade, "Bazılarının uzun süre etrafta bekleyerek, adlarına 'seyir meraklıları' diyelim, 'Atlasana artık' gibi çağrılarda bulunduğuna dair elimizde bilgiler var" dedi. MDR kanalına konuşan Schrade bu davranışı kınadığını söyledi.

    POLİS HENÜZ TEYİT EDEMEDİ

    Polis ve itfaiye yetkilileri çevredekilerin genci intihara teşvik ettiğini henüz teyit etmedi. Polis sözcüsü konuyla ilgili olarak olay yerindeki polis memurlarının sorgulandığını ifade etti. Yoldan geçen bir kişi olayı cep telefonuyla kaydetti. Kaydı silmesi istenen şahıs polis gözetiminde çektiği filmi sildi. Altenburger Land Kaymakam Yardımcısı Matthias Bergmann çevrede oturanların da balkona çıkıp fotoğraf çektiklerini söyledi.

    DEPRESYON TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

    MDR'nin haberine göre Somalili genç sığınmacı, Libya, İtalya ve İsviçre üzerinden Almanya'ya geldi. Depresyon tedavisi gören genç cuma akşamüstü psikiyatri kliniğinden taburcu edildi. Somalili sığınmacının intihar etmeden önce kaldığı yerde kavga çıkardığı ve polisin bunun üzerine çağrıldığı belirtiliyor. İntihar öncesinde itfaiyenin neden olay yerinde olmadığı ve atlama bezi germediği bilinmiyor.

    'ALÇAKÇA VE İNSANLIK DIŞI'

    Schmölln Belediye Başkanı Sven Schrade savcılık soruşturmasının beklenmesi gerektiğini söyledi. Facebook sayfası üzerinden bir açıklama yapan Schrade, "Atlasana artık" gibi çağrıların hoş görülebilir yanı bulunmadığını söyledi. Sven Schrade "Bu alçakça ve insanlık dışı. İster sığınmacı, ister burada yaşayan olsun: Hepimiz insanız" diye yazdı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title