Haberler

Sığınmacıların Dondurucu Soğukta Yardım Kuyruğu

Güncelleme:

İzmir'de yardım almak isteyen Suriyeliler sabah erken saatlerde dondurucu soğuğa rağmen kuyruğa girdi. Sinirlerine hakim olamayan bazı Suriyelilerin kepenkleri yumrukladığı dikkat çekti.

İzmir'in Kahramanlar semtindeki Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği çok yönlü destek merkezine gelen Suriyeliler, yardım alabilmek için soğuk havada uzun süre beklemek zorunda kaldı.

BEBEKLERİYLE KUYRUĞA GİRİYORLAR

Kahramanlar semti Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'nin destek merkezine yardım almak için gelen yüzlerce Suriyeli, geceden itibaren dondurucu soğukta kucaklarındaki bebeklerle kuyruğa girerek, sabah kapıların açılmasını bekledi.

KEPENKLERİNE VURDULAR

Yorulan sığınmacı kadınlar, dayanamayıp sıradan çıkarak kaldırımlara, apartman girişlerine oturdu. Üşüyen kadınlar, merkezin bir an önce açılması için kapalı olan kepenklerine vurdu, "Bizi daha fazla bekletmeyin" diyerek tepkilerini gösterdi. Bu arada içeriden çıkan bazı görevliler ise kepenklere vurulmaması konusunda uyarlarılarda bulundu.

"TUVALETİMİZİ YAPACAK YER YOK"

Soğukta bekleyen sığınmacılar, yardım alabilmek ve listeye isimlerini yazdırabilmek için geceden sıraya girdiklerini belirtti.

Bir sığınmacı şöyle dedi:

"Burada yağmur ve soğuktan korunacak, hatta tuvaletimizi yapacak yer yok. Kadınlar ve çocuklar çok zor durumda kalıyor. Bizlere bir kereye mahsus, market alışverişlerinde geçen kart veriyorlar. Aramızda birkaç kez gelip hala alamayanlar var. Burada büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Dondurucu kış günlerinde mağdur olmamamız için kapalı ve daha büyük mekanlara ihtiyaç var. Biz çoluk çocuk ölümden kaçarak buralara gelmek zorunda kaldık. Ancak burada yardım alırken hastalanacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title