Haberler

Sığınmacıların Almanya'ya Maliyeti 50 Milyar Euro

Dha DIŞ HABER - Sığınmacıların Almanya'ya maliyeti 50 milyar euro Sığınmacıların iki yıl içerisinde Almanya'ya maliyeti 50 milyar euro olacak.

Dha DIŞ HABER - Sığınmacıların Almanya'ya maliyeti 50 milyar euro

Sığınmacıların iki yıl içerisinde Almanya'ya maliyeti 50 milyar euro olacak. Alman Ekonomi Enstitüsü'nün (İW) tahminlerine göre, 2016 ve 2017 yıllarında Almanya'nın sığınmacıların barınma, bakım, uyum ve dil kurslarına yapacağı harcamalar 50 milyar euroyu bulacak.

Rheinische Post'un merkezi Köln'de bulunan enstitünün çalışmalarına atfen verdiği haberde, Almanya'daki yaklaşık 1,5 milyon sığınmacının 2016 yılı içerisinde barınma ve bakım masraflarının 17 milyar euro olacağı yer aldı. Uyum ve dil kursları için ise 5 milyar euro gerekiyor. Önümüzdeki yıl Almanya'daki sığınmacı sayısının 2,2 milyona ulaşacağını öngören İW'e göre, 22,6 milyarı barınma ve ve bakım olmak üzere, sığınmacıların 2017 yılı içerisinde Almanya'ya maliyeti 27,6 milyar euro olacak.

Merkezi Kiel'de bulunan Dünya Ekonomisi Enstitüsü de benzer bir tahminde bulunmuş ve sığınmacıların iki yılda Almanya'ya maliyetinin 55 milyar euroyu bulacağını öngörmüştü. - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Köln Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title