Haberler

Sığınmacılar İçin Denizlerde Arama Kurtarma Derneği Kuruldu

Bodrum'da doktor, emekli asker ve polis, dalgıç, kaptan gibi farklı meslek gruplarından gönüller, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isterken can veren Suriyeli sığınmacı ve farklı milletlerden kaçakların yaşadığı dramdan etkilenerek Denizlerde Arama Kurtarma Derneği kurdu.

Bodrum'da doktor, emekli asker ve polis, dalgıç, kaptan gibi farklı meslek gruplarından gönüller, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isterken can veren Suriyeli sığınmacı ve farklı milletlerden kaçakların yaşadığı dramdan etkilenerek Denizlerde Arama Kurtarma Derneği kurdu. Gönüllüler bölgeyi daha iyi tanımak için denize açılırken, sahil kesiminde batan ya da su alan, umut yolcuların bindikleri tekne ve geride bıraktığı eşyalar objektiflere takıldı.

Sığınmacı ve kaçakların, umuda yolculuğunda üzücü olayların yaşandığı Bodrum'da kısa adı 'DAKUD' olarak belirlenen Denizlerde Arama Kurtarma Derneği adı altında bir grup gönüllü bir araya geldi. Umuda yolculuktakilerin yanı sıra yaşanabilecek farklı olaylarda canlıların içerisinde bulunduğu zor koşullardan kurtarılmasında gönüllü olarak görev almak ve kolluk kuvvetlerine yardımcı olabilmek amacıyla bir araya gelen farklı meslek gruplarından kişiler çalışmalarına başladı.

SAHİLLERDE DRAMIN İZLERİ

Yönetim kurulunun belirlendiği derneğin resmi işlemleri devam ederken, oluşumda yer alanlar çalışmalarına başladı. Bir tekne ile keşif amacıyla denize açılan arama kurtarma gönüllüleri, Gümüşlük ve Yalıkavak mahallesi sahilinde, umut yolcularının denize açıldıkları noktalarda inceleme yaptı.

İhtiyaç halinde görev alınması için sahil kesimini daha iyi tanımak amacıyla kayalık, sığ su mevkilerini inceledi. Grubun denizde çalışması sırasında umuda yolcukların izleri de göze çarptı. Kayalıklarda ve ıssız koylarda sahile vurmuş can yelekleri, yarı batık tekne ve parçalanmış lastik botlara rastlandı. Bu arada yasa dışı geçişlere karşı devriye gezen sahil güvenlik botları da dikkat çekti.

Derneğin Kurucu Başkanı Dr. Ahmet Cevdet Çitoğlu, "Bu bölgede can kaybı çok oluyor. Bizler, ne yapabiliriz diye düşündük. Dernek kurmaya karar verdik. Kolluk kuvvetleri zaten 24 saat görev yapıyor. Biz de elimizden geldiğince onlara destek olmak istiyoruz" dedi.

Derneğin Kurucu Başkan Yardımcısı Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'ndan emekli Astsubay Sabri Göktaş da "Evlerimizde ahlayıp, vahlamak yerine biz de bir kişiye yardımcı olabilir miyiz diyerek yola çıktık. Daha önce bir kolluk görevlisi olarak bunun üzüntüsünü yaşadım. Ama üzülmek bir şeyi çözmüyor" diye konuştu.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı dönemde tekneleri batan bir kaçak grubunun yaşadıklarını anlatan emekli polis memuru Erkan Karabağ ise "Bir tek can bile kurtarsak bize yeter. Çevreyi bilenler olarak bir araya geldik. Umarım faydalı oluruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (1)

Kerim:

Bende derneğe katıldım.insanlara faydalı olmak güzel birşey.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title