Haberler

Sığınmacılar Açlık Grevine Başlayacak

Muhacirler Birliği Başkanı Adem Çevik, ödenek sağlanmadığı için Adana’daki Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde kalan sığınmacılara günde bir öğün yemek verildiğini öne sürerek, sorunun çözülmemesi halinde mültecilerin açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Muhacirler Birliği Başkanı Adem Çevik, ödenek sağlanmadığı için Adana'daki Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde kalan sığınmacılara günde bir öğün yemek verildiğini öne sürerek, sorunun çözülmemesi halinde mültecilerin açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

Muhacirler Birliği ve çeşitli dernekler, 20 Haziran Dünya Mülteci Günü'nde sığınmacıların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, basın açıklaması yapmak üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü önünde toplandı. Polisin, "Resmi kurumlara 100 metre yakında basın açıklaması yapılamaz" şeklinde uyarısına karşı çıkan grup, ellerinde dövizlerle basın açıklaması yapmak için ısrar etti. Kısa süreli "izin" tartışmasının ardından grup adına açıklama yapan Adem Çevik, önceki gün Yabancılar Şube Müdürlüğü'nü ziyaret edip mültecilerin dertlerini dinlediğini, kendilerine günde bir öğün yemek verildiğini söyledi. Şube müdürünün de ödenek olmadığı için mültecilere bir öğün yemek verildiğini itiraf ettiğini ileri süren Çevik, "Aç bırakmak bir insanlık suçu" dedi. Çevik, durumu Başbakanlık ve ilgili kurumlara şikayet ettiklerini öne sürdü.

Yabancılar Şubesi müdürünün, parası olan sığınmacıların dışarıdan yemek getirebildiğini söylediğini ileri süren Çevik, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama parası olmayanlar var. Biz Türkiye olarak 2 milyon Suriyeli misafirimize sahip çıktık da buradaki 20-30 kişiye mi sahip çıkamıyoruz? Bu bizim için bir utanç. Adanalılar için, yerel mahalli dernekler için utanç. Oruç tutan bile günde iki öğün yemek yiyor. Burada açlık grevine başlamışlar, biz sadece sizin vasıtanızla duyuruyoruz arkadaşlar."

Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Çinkılıç da cezaevi koşullarında uygulanan şartların misafirhanelerde kalanlar için de sağlanması gerektiğini kaydetti.

Yabancılar Şube Müdürlüğü binasının ikinci katında kalan sığınmacılar camlardaki demir parmaklıklar arkasından basın açıklamasını izledi. sığınmacılardan bazıları "Biz muhacirler sizden yardım istiyoruz" ve "Bizi niye tutuyorlar? Adalet nerede?" yazılı kartonları göstererek sesini duyurmaya çalıştı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adem Çevik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title