Haberler

Sığınmacı Krizinde Dünyanın Gözü Türkiye'de

Güncelleme:

Halep'in Rusya'nın hava saldırılarına maruz kalmasıyla on binlerce Suriyeli'nin Türkiye sınırına ilerlemesi dünya basınında geniş yer buldu.

Halep'in Rusya'nın hava saldırılarına maruz kalmasıyla 30 bin Suriyeli'nin Türkiye sınırına ilerlemesi yeni bir sığınmacı krizinin yaşanmasına neden oldu. Türkiye'nin, sınır kapılarını açmasa da, binlerce Suriyeliye insani yardımda bulunması dünya basınında geniş yer buldu.

Dünya basınında başlıca çıkan haberler şu şekilde;

Financial Times: Angela Merkel son çare sığınmacı krizi görüşmeleri için Türkiye'ye geliyor

Suriye'de giderek kötüleşen durum on binlerce kişinin ülkesini terk etmesine neden olurken, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'ya giren sığınmacıların sayısını kesme planını gözden geçirmek için son çözüm görüşmelerine Türkiye'ye geliyor. Rus bombardımanının Halep ve çevresinde artması sonucu Türkiye Suriye sınırında giderek büyüyen bir krizle karşı karşıya.

BBC: AB, Türkiye'ye Suriyelilere sınırlarını açma çağrısında bulundu

Avrupa Birliği yetkilileri savaştan kaçan on binlerce Suriyeli sığınmacıya Türkiye'ye sınırını açma çağrısında bulundu.


Türkiye sığınmacıların sınırı geçmelerine gerek olmadığını söyleyerek sığınmacılara gıda ve barınma yardımı yaptıklarını açıkladı. Yaklaşık 35 bin Suriyeli, Halep yakınlarında Suriye hükümetinin saldırılarından dolayı evlerini terk etti.

Guardian: On binlerce sığınmacı Türkiye sınırında bekliyor

Rusya destekli hava bombardımanı sonucu on binlerce Suriyeli Halep'i terk ederek Türkiye sınırına dayandı.

Hava saldırıları Suriye'nin en büyük kenti ve sınır kenti Bab-Al Salameh arasındaki köyleri hedef alırken Türkiye'den ambulans ve acil yardım konvoyları bölgeye giriş yaptı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN Türk televizyonuna yaptığı açıklamada "Türkiye, sığınmacı kabul etmesinde sınıra dayandı ancak yine de bu insanların gidecek yeri olmadığı için kabul ediyoruz. Bu insanlar ya bombalar arasında ölecekler... Türkiye onları dünyanın geri kalanının yaptığı gibi bu katliamı seyredecek ya da sınırlarını açacak" açıklamalarını aktardı.


Independent: Türkiye daha fazla sığınmacı kabul edemiyor

Türkiye, daha fazla sığınmacı kabul edemeyecek olması konusunda uyarıda bulundu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, pazartesi günü Türkiye'ye giderek sığınmacıların Avrupa'ya girişini yavaşlatmak için Ankara'nın yardımını isteyecek. Merkel'in ziyareti öncesi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ülkesinin halen 2.5 milyon sığınmacıyı misafir ettiğini belirterek Türkiye'nin bu konuda sınırına ulaştığını söyledi ve "sonuç olarak bu insanların gidecek bir yeri yok" diye konuştu.

USA Today: Suriyeliler Rus saldırılarından kaçarken Türkiye sınıra dayandı

Rus hava saldırıları Halep'te yoğunlaşırken Suriye'nin sınır komşusu Türkiye, sığınmacı kabul etme kapasitesine ulaştığını açıkladı.

Daily Mail: Türkiye sığınmacı kabul etmede sınıra dayandı ancak sığınmacı kabul edecek

Türkiye Başbakanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin daha fazla sığınmacı kabul etmede sınıra dayandığını belirtti buna rağmen sığınmacı almaya devam edeceklerini bildirdi.

Türk yetkililer yaklaşık 35 bin Suriyelinin sınırda bulunduğunu ve Türkiye'nin bu sığınmacılara yardım sağlayacağını ve kapılarını ancak "olağanüstü bir kriz" durumunda açacağını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Türkiye Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (71)

metehan:

bir ülke için en önde gelen şey vatandaşlarının refah huzur ve çıkarlarıdır. ben semtimde suriyelilerin evlerinde ısınmak için yaktıkları maddeler sebebiyle sokakta yürüyemez oldum, kanser olacaz artık, kim suriye''ye saldırı düzenliyorsa onlar alsın mültecileri. hatta gitmek isteyenlere kolaylık sağlayın, tekne verin, araçla taşıyın. biz miyiz dünyanın iyilik perisi

28
3
yanıtYanıtla
Alucralı:

Senin gönlün yücedir, büyüktür Türkiye''m. Bombadan kaçanın rengine, diline, dinine, ırkına bakmadan kabul etmek gerekir. Yalnız orada eli silah tutanların kalıp savaşması gerekir. Yaşlılar kadınlar ve çocuklar tabi ki mümkün olduğunda uzak kalmalı sığınmalılar; ancak erkekler kalıp vatanları için niye savaşmıyorlar anlamak güç. Birde bu işlerin daha planlı organize edilmesi lazım. Yoksa şimdi burada birçok yorumda göreceksiniz, farklı farklı sorunlar ortaya çıkıyor.

20
5
yanıtYanıtla
vanlı ali:

Aynısı bizim başımıza gelse Suriye 1 kişi bile almazdı.

22
0
yanıtYanıtla
Geronimo:

Yılanınbaşı Türkiye. . . Suriyedeki savaşın mimarı rte dir.

10
12
yanıtYanıtla
Geronimo:

Tayip Erdoğan rahatmisin? Az kaldı ülkeyi yok etme hedefine ulaşıyorsunuz helal sana

16
3
yanıtYanıtla
isterse alınmasın:

Merkel teyzem, Cenevre''de sınır kapılarını açık tutup, sığınmacıların hepsini alacağım diye anlaşmaya imza attınız, unuttunuz mu? demeye gelmiş. Hatırlatma ziyareti.

18
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

allah devletimize zeval vermesin bu insanlara yapılanlar hem maddi hem manevi çok büyük bir iş yarabbim devletimizi bahtiyar eylesin aman dileyenlerin kapısı haline geldik ne mutlu bize alan el olmaktansa her zaman veren olmayı tercih etmeliyiz bu da milletimizin merhameti vicdanı ve gücü ile alakalı allah yardımcımız olsun

8
10
yanıtYanıtla
Dd:

ALLAH razı olsun kardeşim

yanıt0
yanıt0
mustafa kaya:

Bu aman dileyenler yarın namusumuza el uzatmaz inşallah.

yanıt2
yanıt0
21.YY''IN EN BÜYÜK DÜŞÜNÜRÜ:

AKP''YE oy verenler bu sayfada hiç yakınmasın. Sizler istediniz. .

7
10
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title