Haberler

Sığınmacı Kadınlardan Rengarenk Takılar

İç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar, mesleki eğitim kurslarına giderek hem sosyal hayata dahil olmaya hem de aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor.

İç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlar, mesleki eğitim kurslarına giderek hem sosyal hayata dahil olmaya hem de aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor.

Kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeliler, günübirlik işlerde çalışıp ekmek parası kazanmanın yanı sıra açılan kurslara katılarak hem acılarını bir nebze olsun unutmayı hem de meslek öğrenmeyi hedefliyor.

Hatay'ın Hassa ilçesindeki Suriyeli kadınlar da Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan takı tasarım kursuna katılarak, meslek öğrenmenin yanı sıra hünerlerini de sergiliyor.

Hassa Halk Eğitim Merkezi el sanatları öğretmeni Yıldız Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli kadınların kurslara gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Savaştan kaçan ve psikolojik durumları kötü olan kadınların kurs sayesinde güzel vakit geçirdiğini ve Türk kadınlarla çok iyi kaynaştığını ifade eden Aslan, "Kurs sayesinde biraz olsun yaşadıklarını unutuyorlar. Kursta el becerileri ve yetenekleriyle öğrendiklerini birleştirerek çok güzel çalışmalar ortaya çıkarıyorlar. Her yaştan Suriyeli kadın kurs sayesinde hem aile ekonomisine katkı sağlıyor hem de meslek öğreniyor" diye konuştu.

Aslan, kursiyerlerin aralarında çabuk kaynaştıklarını, kadınların birbirlerine Arapça ve Türkçe öğretmeye de çalıştığını kaydetti.

Suriyeli kursiyer Menat Elumar, çocuğuyla kursa geldiğini ve burada çok güzel şeyler öğrendiğini söyledi.

Eşinin günlüğü 30 liradan günübirlik işlerde çalışarak geçimlerini sağladığını ifade eden Elumar, kurs sayesinde yaptığı takıları satarak kendisinin de aile bütçesine katkı sağlayabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yıldız Aslan Türkiye Hassa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title